VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY
SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 24. 9. – 25. 9. 2016

 
24. 9. 2016 1. LIGA JUNIOREK Č. TŘEBOVÁ-POLIČKA.
V sobotu dne 24. 9. 2016 hostíme družstvo juniorek TJ Spartak Polička, které koupilo 1. ligu juniorek, od oddílu z Lanškrouna.  K dispozici ještě nemáme Terezu Peškovou, která léčí výron kotníku, dále Dominiku Kliglovou z Mor. Třebové, která je dlouhodobě nemocná. Čeká nás čtyřzápasový blok, kdy začnou hrát juniorky, potom kadetky, opět juniorky a tento celodenní blok ukončí kadetky.
TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ – TJ SPARTAK  POLIČKA           3 :  0    25:14, 25:15, 25:6
TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ – TJ SPARTAK  POLIČKA           3 :  0    25:19, 25:17, 25:22
Družstvo soupeře přijelo kompletní, tedy dívky, s kterými se setkáváme již 3-4. roky.  První zápas hrály Českotřebovské dívky dobře, soupeře nepodcenily a ten se nezmohl na nějaký vážný odpor.  Každý zápas vyhraný 3:0, je pro dívky hrající tento dlouhý a únavný celodenní 4. zápasový blok, obrovská úspora fyzické energie, která bude potřeba později. Bez problémů, vyhráváme první zápas za 1 hodinu 3:0.
Druhý zápas začínáme hrát ve 13 hodin. Průběh prvního a druhého setu, druhého zápasu je stejný, jako v prvním zápasu. Jsme jednoznačně lepší děvčat z Poličky, které dělají velké množství chyb.  Ve třetím setu, ale eskotřebovské dívky již nejsou tak soustředěné na svůj výkon a dělají zbytečné chyby. Prohráváme 10:19, bereme si druhý oddechový čas a přesvědčujeme dívky o zvýšení úsilí, bojovnosti a omezení vlastních chyb. Domluva pomohla, dívky se výkonnostně zvedly a set vyhrávají 25:23, takže soupeř udělal pouze 3 míče. Dobrá práce dívky!!!  První zápas byl výkonnostně lepší druhého.
Hrála a střídala: kapitánka Veronika Šplíchalová, Linda Klimková, Kristýna Bělková, Aneta Kőhlerová, Natálie Foldynová, Kristýna Voleská, Michaela Bečičková, Hana Václavková, Nerudová Monika, Tereza Kašparová, připravené pomoci byly dívky, Tereza Kahounová, Sára Šmídová, Aneta Verešpejová.
 
I. LIGA KADETEK ČT – ŽĎÁR NAD SÁZAVOU.  

V sobotu 24. 9. 2016 jsme v hale Na Skále zahájili další třebovskou ligovou volejbalovou sezónu. Během dne se na palubovce střídaly týmy juniorek a kadetek. A jak se dařilo kadetkám?
K prvnímu zápasu nastoupily holky v sestavě: náhra Natka Foldýnová, účko Sára Šmídová, blok – Terka Kahounová, Terka Kašparová, smeč – Monča Nerudová a Aneta Verešpejová. Pro většinu týmu velká premiéra v soutěži a před parádní diváckou kulisou. Možná i proto byl začátek zápasu oboustranně nervózní. Se soupeřkami držíme krok celý set, rozhoduje se až v koncovce, kde se nám nedaří složit balón. Těsně set ztrácíme. Druhý set a naše slabá chvilka…. nedaří se příjem, pokud přijmeme, nezakončíme…. soupeřky si vytvoří hodně nevídaný náskok. Ale holky zabojují a ukrajují bod po bodu. Na vítězství sice nedosáhneme, ale pozitivní je návrat týmu do zápasu. Na chvíli se do zápasu podívá i Aneta Köhlerová a na libero Kristýna Bělková. Poslední set je naše hra nejlepší, ale na vítězství nestačí.  Konečná prohra 0:3.
Druhý zápas kadetek je i posledním zápasem dne. V mezi zápasech juniorky poráží holky z Poličky 2x 3:0. A proto nám v zápase pomáhají i hráčky, které pravidelně hrají ligu juniorek, ale věkem patří do „naší“ věkové kategorie.  Sestava se mění a mladší holky doplňují starší. Mění se i hra na hřišti. Sety rozehrávají starší vyhranější holky a dohrávají je mladší. Vyhráváme 3:0.
Všechny volejbalistky zaslouží pochvalu. Nejen za předvedenou hru a pomoc týmu mladších, mladším za bojovnost, ale i za povzbuzování během prvního zápasu. Holky super J
TJ Sokol Geodézie Česká Třebová  - TJ Vamafil Žďár nad Sázavou 0:3 (-21,-15,-11) a 3:0 (19,15,19)
Hrály: Natka Foldýnová, Monča Nerudová, Sára Šmídová, Terka Kašparová, Terka Kahounová, Aneta Verešpejová, Kristýna Voleská, Kristýna Bělková, Míša Bečičková, Linda Klimková, Aneta Köhlerová
V sobotu 1. 10. 2016 hrají opět oba týmy doma – kadetky i juniorky proti Novému Veselí.  V 9.00 volejbalový maraton začínají kadetky. Jana Rejmanová
 
24. 9. 2016-1. KOLO KRAJSKÉHO PŘEBORU ML. ŽÁKŮ VE VOLEJBALE
V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ-ČERNČICÍCH.

Jelikož je v letošní sezóně soutěž mladších žáků Pardubického kraje spojena s Královéhradeckým krajem a v kvalifikaci hradecké části vyhrálo družstvo Nového Město nad Metují, naše družstvo jelo na výlet do kraje Královéhradeckého. 
První zápas jsme odehráli s domácím družstvem, za družstvo nastoupili 2 kluci a 4 děvčata, přes počáteční rozpaky z této situace kluci nakonec vyhráli 2:0. Následoval zápas se Svitavami A,  kluci si v koncovce 1 setu neporadili s příjmem a prohráli. Do druhého setu zlepšili svá podání a 2. set vyhráli. Soutěž se hraje na dva vítězné sety, následoval tedy set 3.  Kde celkem snadno kluci zvítězili. Třetí zápas jsme opět hráli s družstvem Lanškrouna A tak jak v kvalifikaci. Kluci prohráli 2:0, bohužel tentokrát celkem odevzdaně.  V 1. kole jsme se umístili na druhém místě a čeká nás velká pauza, další kolo se hraje až v listopadu
Družstvo hrálo ve složení: Bělka, Hruška, Hurt, Rezek, Svoboda, Štech a Šumbera
trenéři Markéta a Míra
 
25. 9. 2016 KVALIFIKACE KP OLM KRAJE ML.ŽÁKYŇ V PROSŤEJOVĚ.

V neděli brzy ráno odjížděly mladší žákyně v 6.23 hod z nádraží v Rudolticích ke kvalifikaci přeboru Olomouckého kraje do Prostějova. Ano, z Rudoltic. Dopravní koncepce státu je opravdu úžasná. Kvalifikace sloužila k rozdělení družstev do výkonnostních skupin. Naše děvčata bez problému vyhrála kvalifikační skupinu a v 1. kole budou hrát v Šumperku.
 
2. KOLO PŘÍPRAVKY CHLAPCŮ VE VOLEJBALE-LETOHRAD.

Poslední zářijovou neděli (25. 9. 2016) jsme odjeli s družstvy ČT B, ČT C odehrát druhé kolo přípravek chlapců v trojkovém volejbale do Letohradu. Začínali jsme za chladného rána, naštěstí se ale brzy na kurty dostalo sluníčko a my mohli odhodit bundy.
Družstvo ČT B odehrálo pět zápasů (s družstvy Letohradu, Litomyšle, Vysokého Mýta a Svitav), z čehož čtyřikrát kluci vyhráli a jednou těsně prohráli (-22, -23). Kluci skončili na krásném druhém místě a spolu s Vysokým Mýtem postupují pro příští kolo do druhé výkonnostní skupiny.
Družstvo ČT C odehrálo pět zápasů, klukům se podařilo jednou remizovat. Toto družstvo zatím nevítězí, ale kolo od kola je vidět zlepšení. Míč se udrží déle ve hře a přibylo i více meziher, kdy jsme hráli ukázkově ´na tři ´. Rovněž počet povedených podání pomalu stoupá, družstvo tak získává v setech více vítězných míčů a volejbalově se posouvá vpřed. :-)
Oběma družstvům patří za dnešek pochvala.
Za ČT B a ČT C nastoupili:
D. Andrle, T. Kalousek, D. Kráčmer, M. Kubíček, J. Očenáš, J. Simon, K. Sixta, S. Svojanovský, H. Vávra
Za trenéry: Radka Benešová, J. Fišar
 
25. 9. 2016 2. KOLO PŘÍPRAVKY DÍVEK SVITAVY, KP PCE KRAJE.

neděli jsme odehráli další kolo krajského přeboru přípravek – dívky.
Tentokrát jsme zavítali do Svitav. Venku bylo nádherné počasí a nám se výborně sportovalo.
Družstva „C“ a „D“ startují v poslední výkonnostní skupině, což je s ohledem na věk děvčat dle našeho předpokladu. Naše obě družstva podávala pěkné výkony. Naše hra je týden od týdne lepší. Je překvapivé, jak v rozmezí jednoho týdne se nám více a více daří přihrávka a tím máme možnost hrát na tzv. „TŘI“.  O výsledku utkání stále jednoznačně rozhoduje podání. Co nás nejvíce těší, že děvčata jsou pro začátky volejbalu dobře pohybově připravená a je předpoklad, že jejich dovednosti půjdou správnou cestou.
Č.T. „C“ – Adamová, Hondlová, Kovářová, Šindelářová –   5. místo
Č.T. „D“ – Drymlová, Kaplanová, Polášková, Preislerová – 3. místo
Další kolo odehrajeme 2. 10. 2016 opět ve Svitavách.
Adam, Dvořáková  Tr.
 
2. KOLO PŘÍPRAVKY DÍVEK ČT A, ČT B.

V neděli 25. 9. 2016 jsme odehráli další kolo „trojkového volejbalu“. Počasí nám přálo, a proto se obě naše skupiny odehrály venku.
Skupinu A pořádal oddíl Pardubic. Oproti minulému kolu odjel A tým bojovat o co nejlepší umístění v jiném mladším složení. V této skupině se hraje už „opravdový“, i když pouze trojkový volejbal, a tak holky čekal těžký úkol. Bohužel se nám nepodařilo vyhrát ani jeden zápas, skončily jsme na 6. místě a v příštím kole nás čeká skupina B. Hrály: Šárka Zahrádková, Lucka Neumannová, Sára Horáková, Marťa Klementová
Skupinu D, kde hrál náš B tým, pořádaly Svitavy.  Náš cíl byl jasný. Vyhrát J Cíl jasný, ale cesta náročná. Vůbec nám nešlo podání, tolik laciných bodíků soupeřkám…. I když se holky snažily, naše výsledky stačily na 5. místo ve skupině a v příštím kole budeme hrát v E skupině. Hrály: Anička Klimešová, Zuzka Havránková, Natálka Řeháková.
Výsledky soutěže Krajský přebor přípravka dívky
25. 9. Pardubice, Chvaletice, Žichlínek, M. Třebová, Svitavy
 
A                     B                     C                     D                     E                     F
1. PO A          1. SY A         1. CHO A       1. VM B         1. SY E           1. VM A
2. DÚ A          2. LA A         2. PO C           2. SY B           2. LET            2. CHO C
3. PA              3. LA C         3. SY C          3. LI C           3. PO D          3. ČT D
4. PO B           4. ŽI A            4. LA B          4. LA D         4. LI B           4. SY D
5. LI A            5. DÚ B          5. CHO B       5. ČT B           5. ŽI B            5. ČT C
6. ČT A           6. CHV A       6. MT             6. PO E           6. CHV B       6. DÚ C
 
Další kolo se hraje 2. 10. 2016 
A skupina: pořadatel Polička: PO A, B, PA, SY A, DÚ A, LA A
B skupina: pořadatel Choceň: CHO A, LI A, ČT A, LA C, ŽI A, PO C
C skupina: pořadatel Svitavy: DÚ B, CHV A, SY B, C, LA B, VM B
D skupina: pořadatel Letohrad: LET, CHO B, MT, LI C, LA D, SY E
E skupina: pořadatel Polička: PO D, E, ČT B, LI B, VM A, CHO C
F skupina: pořadatel Dolní Újezd: SY D, DÚ C, ČT C, D, CHV B, ŽI B
 
Celkové pořadí:
1. PO A  117b
2. DÚ A  117
3. PA  110
4. ČT A  104
5. PO B  103
6. SY A  102
7. LI A    99
8. LA A    98
9. LA C    88
10. CHV A   86
11. DÚ B   82
12. ŽI A    80
13. SY C   76
14. MT    73
15. PO C   72
16. CHO A   67
17. CHO B   65 
18. LA B   63
19. VM B   62
20. SY B   58
21. LI C    48
22. ČT B   47
23. LA D   43
24. SY E    42
25. PO E   38
26. PO D   36
27. LI B    26
28. CHV B   26 
29. LET    24
30. ŽI B    22 
31. SY D   15
32. ČT C   13
33. VM A   12
34. CHO C   12 
35. ČT D     8
36. DÚ C     2
Jana Rejmanová