VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY

SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  1. – 31. 8. 2016.


O pohár starosty města Náchoda 2016.

V neděli 28. 8. 2016 se osm „vyvolených“ z týmů kadetek a juniorek zúčastnilo antukového turnaje v Náchodě. Počasí bylo opravdu „krásné“ – slunečno, větrno a náš tým po týdenním soustředění. Ale holky jsou bojovnice a praly se statečně. Chvílemi jsme sice měly více starostí samy se sebou než se soupeřem, ale výkon měl vzestupnou tendenci. Nový tým, nové povinnosti, nesehranost.…. Vše se postupně lepšilo a poslední zápas byl určitě nejlepší.
Turnaje se zúčastnilo celkem 8 týmů, které byly rozděleny do 2 skupiny. Naše skupina – Náchod A, Náchod C a Slavia Hradec Králové. Ve skupině končíme na 3. místě s bilancí 2 proher a 1 výhry. O 5. místo hrajeme s týmem Náchoda B. Vítězíme 2:0.    
Hrály: kapitánka Hana Václavková, Monika Nerudová, Michaela Bečičková, Natálie Foldynová, Tereza Kahounová, Aneta Verešpejová, Sára Šmídová, Tereza Kašparová.

Volejbalové soustředění  6. 8. -27. 8. 2016.

V termínu od 6. 8. 2016-27. 8. 2016 pořádal volejbalový oddíl T. J. Sokol Česká Třebová  volejbalové soustředění pro děti od 6-17 let. Letos jsme poprvé uspořádali 3 turnusy, protože kapacita chaty je omezená a zájem o soustředění je velký.  Celkem se soustředění zúčastnilo 100 dětí. Zároveň se soustředění účastnily ligové ženy Sokola ČT. Letos nám počasí přálo. Krásné slunečné počasí občas vystřídal mírný, někdy i vydatný déšť, takže pro trénink jsme využili prostor chaty. Posilovalo se v jídelně a společenské místnosti. Dále jsme pro sportování využívali okolní kopcovitý terén, dvě antukové volejbalové hřiště a okolní krásnou přírodu. Soustředění splnilo účel ve všech kategoriích. Od před přípravky po kadety a juniorky. Menší děti využívaly spíše různé hry a učily se první volejbalové návyky, nejstarší děti nabíraly fyzickou kondici a herně se připravovaly na novou sezónu. Vždy v polovičce pobytu jsme pro děti uspořádali výlet do okolí. A tak jsme navštívili kostel v Neratově, kde jsme si zazpívali. Soustředění se vydařilo a děti odjížděly se spoustou nových zážitků.  
Za oddíl volejbalu Michal Kadlec