Co pro vás připravila knihovna na listopad 2017

Upozornění na uzavírku knihovny
Ve dnech 17. a 18. listopadu bude knihovna uzavřená. Děkujeme za pochopení, knihy můžete vracet          do biblioboxu před vchodem do knihovny (v ul. Smetanova i Ústecká).
 
Matyldino pohádkohraní
7. listopadu od 16 hodin, oddělení pro děti
Vzkaz pro děti: Milé děti, pojďte se s námi alespoň na chvíli ponořit do světa pohádek, her a poznat nové kamarády. Pokaždé na vás čeká Matylda s nějakým novým příběhem nebo pohádkou, následuje tvořeníčko, povídání, hry a trocha pohybu. Vzkaz pro rodiče: Maminky a tatínkové, chceme vzbudit ve vašich dětech zájem o četbu, ale také jim dát možnost navázat nová přátelství. Vy si mezitím můžete odpočinout, a pak si děti vyzvednout. Akce je vhodná pro předškoláky a děti mladšího školního věku. Budeme se na vás těšit také 5. prosince 2017. Vstupné dobrovolné.
 
Povídání o designu, Michl Jan
7. listopadu od 18 do 19 hodin
„Design“ je z Ameriky přivezené a stále módní slovo, které se od 60. let začalo používat i v Česku, takže se s ním dnes setkáváme skoro všude. O tom, co slovo design původně znamenalo, proč je převzato zrovna z angličtiny, jak se vlastně překládá do češtiny, proč je improvizace opakem slova design, proč slovo „redesign“ vystihuje lépe než „design“, co designéři vlastně dělají, odkud se vzala ona „minimalistická“ estetika, kterou designéři (i architekti) už padesát roků používají, proč mladí lidé nosí roztrhané džíny --        o takových a podobných zajímavých otázkách, rovněž z publika, pojednává POVÍDÁNÍ O DESIGNU. Besedovat s účastníky bude Jan Michl, emeritní profesor Vysoké školy architektury a designu v Oslu, v současnosti žijící střídavě v  České Třebové a v Norsku. Více o přednášejícím na www.janmichl.com.
 
Pohádkový listopad v knihovně
Zveme do knihovny na pohádky, všechna představení budou doplněna tvořivou dílničkou pro děti. Vstupné 20 Kč, I. patro knihovny. Akce probíhá za podpory Města Česká Třebová a Pardubického kraje.
4. listopadu od 16 hod.                    Sněhurka a sedm trpaslíků, Divadlo Koráb
11. listopadu již od 15:30 hod.!       Noční skřítek, Divadelní spolek MIM, o.s.
25. listopadu od 16 hod.                  O pyšné čarodějnici, Loutkové divadlo Kozlík
 
Akce na oddělení Teenspace:
 
Strašidelný Halloween
2.  listopadu (čtvrtek), 13–18 hodin, Teenspace
Přijď do knihovny za zábavou. Vyrob a vyzkoušej si různé masky v našem mini fotokoutku. Těší se na tebe Adéla.
 
Zapař si s knihovnicí
9., 16., 23. a 30. listopadu (čtvrtek), 14–18 hodin, Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu, např. Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč  ji knihovnici.
 
Offline day – odpoledne plné deskových her a zábavy
6. a 27. listopadu (pondělí), 14–18 hodin, Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Twister,  Ubongo, Double a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní. 
 
Robokroužek
1., 8., 15., 22. a 29. listopadu (středa), 15–17 hodin, Teenspace
Postav a naprogramuj si svého robota s týmem. Oblíbený ROBO kroužek pokračuje, vždy každou středu. Těšíme se na tebe. Více info: mrkvlf@gmail.com.
 
Internetový den
13. listopadu (pondělí), 12:30–18 hodin, Teenspace
Trávíš rád/a volný čas na internetu nebo při hraní na X-boxu? Přijď do knihovny a dostaneš 30 minut na pc či X-boxu navíc. :) Budeme se těšit.
 
Jak dobře znáš knihovnu?
20. listopadu (pondělí), 15–17 hodin, Teenspace
Přijď si zahrát kvíz, ve kterém si otestuješ, jak dobře znáš knihovnu a její zákoutí. Výherce v kvízu odměna nemine.
 
Lovci perel -  hon za perlami končí 25. listopadu!
Výzva pro všechny lovce čtenářské soutěže Lovci perel. Po celý měsíc prosinec si nezapomeňte vyzvednout odměnu za celoroční snažení u vaší knihovnice. Máte také možnost utratit své vydělané moriony v knihovně na dětském oddělení ve speciálním obchůdku.
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/ Psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz nebo volejte 732 756 827.