Karolína Baťková, českotřebovská krasobruslařská naděje

bude reprezentovat Pardubický kraj na zimní olympiádě dětí a mládeže


Největší multisportovní akci v České republice, Olympiádu dětí a mládeže (ODM), v roce 2018 uspořádá Pardubický kraj. Zimní verze ODM, která se uskuteční v termínu od 28. ledna do 2. února 2018, bude mít centrum v Litomyšli a předpokládá se, že se ji zúčastní kolem 1 600 sportovců. Pořadatelství mládežnické olympiády Pardubickému kraji přidělil Český olympijský výbor
Na startu budou i Třebováci. V krasobruslení bude v kategorii mladších žákyň startovat Třebovačka Karolína Baťková (na fotografii). Byla nominována za Pardubický kraj a bude startovat se svou volnou jízdou v kategorii sólové krasobruslení mladší žačky (10-12 let). Začínala bruslit v Krasobruslařském klubu Česká Třebová, své první krůčky na ledě vyzkoušela pod vedením Šárky Prossové a Jany Hůlkové na  ledě českotřebovského zimního stadionu. Společně s ostatními dětmi nacvičila jízdy pro vystupování v různých městech v okolí, účastnila se několika ledních revuí a také svých prvních závodů, kde ve velké konkurenci děvčat z Pardubic, Chrudimi a dalších měst uspěla a vybojovala pro KK Česká Třebová stříbrnou medaili. To vše bylo impulzem k tomu, aby se krasobruslení začala věnovat profesionálně. 
Dnes je členkou krasobruslařského klubu Pardubice a ve svých 10-ti letech trénuje téměř každý den, včetně víkendů, nejen na ledě, ale také mimo něj, kdy je potřeba i tzv. "suchá" příprava, gymnastika, balet.  Odměnou za velkou dřinu jí byla kvalifikace na Mistrovství České republiky v krasobruslení žactva, žactva mladšího a nejmladšího 2017, kde se umístila na 12. místě. Letos ji čeká účast na největší multisportovní akci v České republice - Zimní olympiádě dětí a mládeže 2018, kde pořadatelství získal Pardubický kraj. Centrem dění se mimo jiné stane i zimní stadion v České Třebové. Na své první krůčky, vystupování, kostýmy  i potlesk diváků a především děvčata a trenérky z KK Česká Třebová  moc ráda vzpomíná  a i nejen proto se každoročně ráda vrací a se svými jízdami působí na třebovské lední revue jako host.  Je velmi dobře, že se v České Třebové našel trenérský kolektiv, který vede děti a mládež ke krasobruslení a představuje ho veřejnosti jako krásný, ale velmi náročný sport. Díky této možnosti krasobruslit má vlastně také město Česká Třebová svoji reprezentantku.
Zimní olympiáda dětí a mládeže 2018 se blíží. Slavnostní zahájení zimní olympiády bude 28. ledna 2018 v hokejové Tipsport areně v Pardubicích. Centrem dění bude město Litomyšl, kde bude  kulturní a společenské centrum her.  O cenné kovy v alpském lyžování se bude bojovat ve skiresortu Buková hora, pro skicrossisty a snowboardisty je připravený areál Větrný vrch na Dolní Moravě. Běžkaři využijí areál v Letohradě, kde se budou konat i biatlonové závody, a hokejisté sehrají turnajové zápasy na stadionech v České Třebové a Chocni. Zakončení her se pak uskuteční 2. února 2018 na ZS v České Třebové.   (mm)
Na obrázcích Karolína Baťková a také maskot her zimní olympiády dětí a mládeže 2018