MODRÝ TRPASLÍK listopad 2017                                

 03.11.2017 20:00 Jízdné 100,-
DAGMAR ANDRTOVÁ-VOŇKOVÁ koncert

Legendární česká skladatelka, kytaristka a zpěvačka, která je autorkou cca dvaceti sólových alb, na mnoha dalších spolupracovala. Dagmar Andrtová Voňková vyniká především vytříbenou hrou na kytaru, ve které kombinuje preciznost a těžko ohraničitelné experimentování.

10.11.2017 20.00 Jízdné 120,-
WILL JOHNS BAND (UK/CZ) koncert

Will Johns je uznáván jako jeden z nejvýraznějších a nejzajímavějších umělců na dnešní britské bluesové scéně. Jeho hra na kytaru je moderní, ale zároveň respektuje i bohatou historii blues. Zkušenosti a dovednosti, které přecházejí z generace na generaci, jsou zde jednoznačně zachovány, protože Will má přímou spojnici na zlaté časy hudby – jeho strýci jsou (či byli) Eric Clapton,  George Harrison a Mick Fleedwood! Od patnácti let se Will sám učil na kytaru, ale s obrovskou podporou svého světově proslulého strýce, bluesmana Erica Claptona.  Will Johns prostě „krvácí“ PRO BLUES! (v originále „bleeds the blues“).
Will je velmi respektovaný skladatel, byl tři roky po sobě (2012-2014) nominován za "nejlepší původní píseň" na British Blues Awards. Má fanoušky po celé Británii a pravidelně se účastňí prestižních akcí jako jsou Birmingham Jazz & Blues Festival či Cambridge Rock Festival. Will zatím vydal tři sólová alba, vynikající Count On Me (2008), neméně skvělé Hooks & Lines (2012) a poslední " Something Old, Something New" (Něco starého, něco nového, 2016). Will také pravidelně hostuje s dalšími britskými bluesovými hvězdami, jako jsou Laura Holland či Malaya Blue).

11.11.2017 20.00 Jízdné dobrovolné
Nechte zpívat Mišíka film  Režie: Jitka Němcová

Vladimír Mišík patří k zásadním osobnostem české populární hudby. Svou tvorbou ovlivnil celou generaci umělců z hudebního, výtvarného i literárního světa. Je spoluzakladatelem (s kytaristou Radimem Hladíkem) kapely Blue Effect a přes čtyřicet let hraje s kapelou Etc. Filmový příběh Vladimíra Mišíka je složen z mozaiky jeho vzpomínání, písní, dobových i osobních archivů, z rozhovorů s  kolegy, blízkými přáteli a rodinou. Střídání fiktivního prostoru na „Mišíkově planetce" s realitou na planetě Zemi vnáší do filmu rytmus, vtip, hravost a vřelou lidskost. Součástí Vladimírova osudu je i téma nepoznaného otce, amerického vojáka, po němž zbyly jen matčiny vzpomínky a dvě fotografie. Snaha dozvědět se o něm něco bližšího dlouho nevedla k žádným výsledkům, ale Vladimírův syn Adam za pomoci českých i amerických historiků pátrání po rodinných kořenech nevzdal...

18.11.2017 20.00 Jízdné 70,- koncert

INTERSTATE 60  rock-pop/Česká Třebová  NOISETRAP indie-alternative/Praha

Noisetrap je pražská kapela, která svou tvorbou káže pravidla basementpopu, založeného na jednoduchých kytarových partech a temných zvucích syntezátoru, které masivně podporují ženský vokál v první linii.

24.11.2017 20.00 Jízdné 100,- koncert

GORDOA-NARVESEN  jazz/Norsko/Mexiko je jedinečné duo vzhledem k neobvyklé instrumentaci. Jejich vystoupení jsou tvořena v reálném čase bez jakékoliv kompoziční či konceptuální predeterminace. Jedná se o vysoce citlivou interakční hru dvou vyzrálých zkušených hudebníků, kteří za pomoci tradičních i netradičních prvků tvoří intenzivní a originální zvukovou paletu. Jak Dag Magus Narvesen (NO), tak i Emilio Gordoa (MEX) jsou improvizátoři, kteří mají za sebou spolupráci s těmi nejlepšími hudebníky ve svém žánru a vystoupení po celém světě. Dag Magnus Narvesen- bicí Emilio Gordoa- vibrafon

JANOUŠEK-WROBLEWSKI QUARTET  jazz  Nový projekt dvou bývalých dlouholetých spoluhráčů s kapely Mocca Malacco, kteří se po letech opět dali dohromady. Akustický kvartet ve složení trombón, alt saxofon, kontrabas a bicí ve skladbách z dílny obou leadrů tohoto tělesa prezentuje hudbu, ovlivněnou různými směry jazzu od jeho počátků až po současnost. Jedná se o hudbu energickou, svěží, založenou na melodických linkách a ostinátních rytmických paternech.
 

25.11.2017 20.00 Jízdné 80,- koncert

ČISTÁ LÁSKA 30 LET!!!  Koncert k třicetiletému výročí fungování českotřebovské bigbeatové kapely.