Středisko Javor hlásí: Návštěva u harcerů v Olawě

Poslední mezinárodní akcí skautů 3. chlapeckého oddílu Česká Třebová v letošním roce byla výprava do Olawy. O slunečném víkendu 13. – 15. 10. jsme strávili 3 dny s našimi kamarády z partnerského města Olawa.
V pátek večer jsme dojeli do cíle a po ubytování a večeři jsme si zahráli pár her a byli jsme seznámeni s programem celé víkendové akci. V sobotu ráno jsme vyrazili do bazénu, pak jsme se vydali na oběd. Cestou jsme si mohli prohlédnout olawské náměstí. Po obědě jsme se vydali na dětské hřiště, kde jsme si všechny prvky vyzkoušeli.
Odpoledne nás pak čekal společný výlet do nedalekého lesa, kde jsme plnili předepsané úkoly. Po jejich splnění jsme opekli klobásy, a jelikož se začalo rychle stmívat, vydali jsme se na zpáteční cestu. V klubovně jsme si zahráli ještě několik her, zazpívali jsme písně a na závěr dne jsme probrali spolupráci v následujícím roce, kdy předpokládáme opět alespoň 2 společné akce.
V neděli jsme se rozloučili a vydali se na zpáteční cestu, na které jsme se dohodli, že navštívíme aquapark ve Wroclawi. Akce měla u všech veliký úspěch a všichni si to velmi užili. Už teď se těšíme na další společnou akci, kterou bude pálení čarodějnic v příštím roce.
Více fotek z akce, o oddílu a volných místech v družině naleznete na stránkách: http://trojka.e-skaut.cz/  Spolupráce s polskými harcery je podpořena Městem Česká Třebová a Pardubickým krajem, kterým tímto děkujeme.