Volejbalisti Sokola II doma drží neporazitelnost                

Jako už v prvním domácím utkání nastoupilo družstvo mužů na svůj domácí zápas v neděli, tentokrát 15.10.2017 v hale při základní škole Nádražní. Jeho soupeřem byl tým z Malé Skály, který je již několik let naším tradičním soupeřem.

TJ Sokol Česká Třebová II. – TJ Sokol Malá Skála          3:2 (17,-23,-25,22,12)

Muži nastoupili na soupeře velmi dobře připraveni a rozcvičeni, což naznačoval průběh prvního setu, při kterém nedali Malé Skále šanci na vítězství a vyhráli ho s luxusním osmi bodovým náskokem.
V druhém setu se hosté zvedli a převážně díky dobře hrajícímu univerzálovi, doplněném o bezchybně útočícími blokaři, se týmy dostali do vyrovnané koncovky, kde bohužel neudrželi domácí soustředěnost a několika nepřesnými příjmy přišli o druhý set.
Do třetího setu se trenér rozhodl vyměnit Lukáše Vašinu hrajícího do té chvíle na univerzálu za na postu smečaře hrajícího Matouše Vancla. Set měl podobný průběh jako set předcházející. Pohledné výměny se střídali na obou stranách palubovky, a to vedlo opět k vyrovnanému stavu v koncovce setu. Za stavu 24:24 přišel na servis mladý odchovanec Vojta Tecl a svou nepříjemnou plachtou uštědřil soupeři eso. Druhý jeho servis také nadělal soupeři problém, ale k výhře v setu to nestačilo a opět se předvedl hostující univerzál a zařídil svému týmu výhru v setu.
Do čtvrtého stavu šli třebovští s jasným úkolem. Ubránil dvě největší hrozby a zlepšit servis. To se povedlo na výbornou a když se ještě přidal Matouš Vancl svým bezchybným výkonem, zápas se nasměroval do zkráceného setu.
Ve zkrácené hře si domácí tým držel náskok od začátku setu a koncentrovaným výkonem si vybojoval ve velmi kvalitním utkání cenné vítězství.

TJ Sokol Česká Třebová II. - TJ Sokol Malá Skála           3:0 (18,25,23)

Do druhého zápasu vstoupil tým s nadšením a od začátku diktoval průběh hry. První set skončil velmi podobným výkonem jako v prvním zápase a třebovští si zapsali nečekaně snadnou výhru.
S trochou obavy z průběhu předchozího zápasu vstoupili domácí do setu nervózně a díky několika nepřesných příjmech se dostal pod mírný tlak soupeře. To ale zažehnal výborně hrající Lukáš Vašina a svým podáním vrátil do týmu pohodu a opět se rozehrál vyrovnaný volejbal, který vyústil v rozhodující blok Vojty Baumana, který zablokoval útok soupeře a získal tak rozhodující míč pro domácí.
Třetí set byl výborně rozehraný až do stavu 21:16, kdy se domácí nechali ukolébat a pod vidinou vyhraného zápasu polevili. To Malá Skála využila a dotáhla zápas do vyrovnané koncovky, ale domácí zabrali a rozhodující body získali pro sebe.
Oba zápasy se musely líbit divákům, kterých bylo v hale nemálo i díky menší skupince věrných fandů z Malé Skály. Nepochybně udělaly také pozvánku na další domácí utkání, které bude proti týmu z Chvaletic a muži se proti nim pokusí udržet domácí neporazitelnost.  Příští týden má druhá liga pauzu, a tak se náš tým vypraví do nedaleké Chocně až za čtrnáct dní.
Za Českou Třebovou hráli a střídali: Bauman Vojtěch, Buchta David, Chládek Matěj, Knížek Michal, Knížek Ondřej, Tecl Vojtěch, Vancl Matouš, Vašina Lubomír ml., Vašina Lukáš  Trenér: Vašina Luboš