Koupaliště bez náletových dřevin (21/10)                             
Ve čtvrtek 12. října zahájili pracovníci Eko Bi kácení náletové zeleně v areálu bývalého městského koupaliště. Dnes 21. 10 může shlédnout výsledky jejich práce. To co zbylo po letech z budovy bývalých šaten a restaurace je nyní vidět daleko jasněji než dříve, kdy vše bylo schováno v zeleni. Sodoma a Gomora. Tak jsme nechali tento areál zpustnout letitým nic neděláním a nezájmem.
Myšlenka na znovuvybudování byla několikrát oprášena a také vyměněna za jiné investiční možnosti, např. i zimní stadion. Poslední schválený strategický plán města z roku 2014 hovoří o areálu koupaliště jako o "brownfields" s tím, že má být nabídnout vhodnému investorovi.  Nicméně loni vytvořený záměr o obnovení funkce koupaliště vzbudil ve veřejnosti zájem. letos, když se zde zatím nic nedělo byly časté dotazy na to, zda to opravdu myslí radnice s obnovením koupaliště vážně.  teprve nyní v průběhu října zde začaly řádit motorové pily a dosavadní džungle se poněkud změnila. Je to signál toho, že se zde něco bude měnit?  Doufejme že ano.
První na řadu musí přijít demolice zbytků budovy šaten a restaurace, je to velká ostuda, zvláště nyní po odstranění náletové zeleně.  Mezitím by měl být vyřešen projekt, technologie čištění vody a především financování. Je snaha využít dotaci zaměřenou na zadržování vody v krajině. Má přísné podmínky a může se snadno stát, že zde neprojdeme. I tak bychom neměli složit zbraně, hledat možnosti jak realizovat projekt vlastními silami. Nenechat opět zarůst areál jako v pohádce o šípkové Růžence. Koupaliště občané chtějí a mělo by proto být zařazeno mezi priority. (mm) 

Další odkaz na areál bývalého se stromy z června 2017 - Koupaliště z ptačí perspektivy  ZDE
Další staré příspěvky MOŽNÁ STOJI Za přečtení
Změnit  osud koupaliště byl vážným záměrem Koalice pro Českou Třebovou v roce 2014
Návrhy na společné řešení Zimního stadionu a koupaliště z roku 2003
Kritika záměru na stavbu otevřeného koupaliště u KPB v r. 2003 ( Ing. Marek)
Co se psalo a slibovalo o koupališti Křivolík před 10 lety v roce 2004