Kynologické centrum Javorka – podzimní úspěchy           

Po úspěšných startech našich mládežníků na stopařských nominacích následovalo pořádání vlastních závodů v areálu ZKO Javorka – Podzimní závod OB, který je součástí jediného Seriálu Obedience v ČR, Speciál Javorka – soutěž ve všestrannosti a nově MČR národních plemen v Obedienci spojené s Týmovým závodem NIOX. Na zářiové soutěži OB posbíraly naše závodnice Renata Zárubová s Indym, Eliška Filipiová s Baronem a Iva Petrová s Libby ve všech kategoriích stříbro a Lucka Kalinová s Teddym bronz.
Na další domácí akci Speciál jsme rovněž získali celou sérii umístění – Hana Langrová s Dastym druhé místo, Eliška Filipiová s Baronem třetí místo a ve vrcholové třídě IPO Renata Zárubová s Indym suverénně zvítězila.
Mistrem ČR národních plemen se stala Hana Vymazalová s chodským psem Cessy, mezi dalšími plemeny exceloval s českými strakatými psy Pavla Kadeřábková s Arwikou a Zuzka Krejčiříková s Ctislávkou. Velké pobavení přinesl Týmový závod, při kterém panovala úžasná pohoda – tříčlenné týmy se různě střídaly při provádění jednotlivých cviků ze všech tříd OB, včetně vrcholové OB3. Nakonec s velmi těsným výsledkem zvítězili naši nejmladší - Eliška Filipiová a Karolína Hyláková doplněné kolegyní z Mohelnice.
Zúčastnili jsme se i stopařské soutěže u třebovských kolegů na Podhorce. Zde poprvé v kategorii Speciální stopa startovala Renata s Indym a s výborným výsledkem 142 bodů zvítězila.
Podzim je vzhledem k počtu vrcholových akcí zároveň i nejnáročnějším obdobím pro posuzování. Iveta Skalická byla v roli rozhodčí delegována hned na dvě významné akce – CACT IPO3 ve Štěpánově, kde posuzovala společně se slovenským kolegou D.Majtasem a především Mistrovství Slovenska borderkolií OB v Bratislavě.
                                                                                                                  Výbor ZKO Javorka Foto Eliška Filipiová