Tělocvična v České Třebové na Skalce má novou střechu.



Práce pokračují podle plánu


Stavební práce na rekonstrukci tělocvičny v České Třebové nabírají na obrátkách. Dokončena již byla nová střecha a začaly vysoušecí práce, které potrvají v řádech týdnů. Hejtman Martin Netolický zároveň potvrdil, že cílem kraje je dokončení stavby do konce letošního roku se zahájením provozu v lednu 2018.
„Dokončením střechy haly se dostáváme do další etapy celé rekonstrukce. V řádech několika týdnů bude probíhat vysoušení celého objektu, který byl poměrně dlouhou dobu vystaven povětrnostním vlivům. Jakmile bude celý objekt dokonale vysušen, budou zahájeny další stavební práce. Již od samého počátku trvám na tom, aby byla celá stavba dokončena v prosinci letošního roku s uvedením do provozu počátkem roku příštího. Vzhledem k tomu, že se nám daří harmonogram stavby dodržovat, je tento termín reálný,“ uvedl hejtman Martin Netolický. Ten také zopakoval, že konstrukce střechy je odlišná od původně využité. "Nyní jsme pro větší důvěryhodnost stavby u veřejnosti a také získání více jak 1,5 m užitné výšky zvolili dřevěné plnostěnné vazníky, kterých je menší počet, ale zároveň dle odborníků jsou i s lepšími vlastnostmi pro tento typ staveb. I přes vyšší náklady jsme se jako krajská samospráva rozhodli, že pro zdárné dokončení a požadované nároky i kvůli nechvalně proslulé lednové události bude tento typ vhodnější," uvedl Martin Netolický
Škoda, která na hale vznikla, nebude hrazena Pardubickým krajem. „Budeme investovat pouze částku, která je rozdílová mezi výrobou příhradových a nových vazníků a s tím související práce. Celková vyčíslená škoda na samotné stavbě činí 15,9 milionu korun. K tomu je nutné přičíst částku 4,6 milionu jako poškození souvisejícího vybavení včetně například podlah, vzduchotechniky a mobiliáře. Tyto prostředky budou sanovány z pojištění generálního dodavatele stavby,“ uvedl již dříve hejtman Martin Netolický.
 

Fotografie ze zahájení stavby střechy dne 7. září