Českotřebovský denik 323/2017 (26.11)

  • V sobotu 25.11.oslavila Českotřebovská bigbítová  kapela Čistá láska v Modrém Trpaslíku  30 let od svého vzniku . Každý kdo přišel, mohl se těšit z poslechu originálních písniček, tanečního vystoupení místních krásných žen a led šou v podání skupiny Tartas . Děkujeme moc všem fanouškům  kteří přišli a užili si s námi parádní večer. A také Děkujeme klukům z Modrého Trpaslíka včele s J. Duchoněm.  Naši fanoušci nás najdou na faceboku nebo na Ban Zone .  Díky všem a ahoj. (M. Andrt.) 
    Ve Skuhrově jsme přivítali advent koncertem a sousedským posezením

    Desátý ročník tradičního adventního koncertu  ve skuhrovském kostele Svatého Jana Nepomuckého se mimořádně vydařil. V rekordním počtu se dostavili nejen posluchači, ale i zpěváci. Po úvodním slovu děkana Miloše Kolovratníka se představil vokální soubor X-tet z Rychnova nad Kněžnou v počtu 18 hlasů a sbormistryně Dáši Zemánkové. V podání nádherně doplňujících se hlasů zazněly písně vánoční i různých jiných hudebních žánrů. Každá z nich byla oceněna srdečným potleskem a v závěru se sbor i posluchači přesunuli k betlému u vánočnímu  stromu, který byl za pěveckého přídavku slavnostně rozsvícen.
    Nedílnou součástí našich koncertů je následný prodej adventních věnců a ozdob, které vyrobily skuhrovské maminky a děti při pravidelných setkáních v knihovně. Rádi bychom tímto poděkovali za možnost užívání těchto prostor, bez nichž by podobné aktivity nebyly možné. Další díky patří naši knihovnici Monice Chlebounové, která patří mezi hlavní tahouny kulturních akcí v průběhu celého roku, osadnímu výboru za zajištění osvětlení, hasičům za poskytnutí příjemného prostředí pro následné sousedské posezení a v neposlední řadě městu Česká Třebová za finanční podporu.
    Za spokojené a vánočně naladěné posluchače Daniela Fricová.
     

    MČR v Dlouhoňovicích v krosu  

    Mistrovství mělo vysokou úroveň pořadatelskou i počtem závodníků. Startovalo celkem 769 závodníků ze 123 oddílů.Trať byla postavená na 2 km okruhu na loukách. Byla přehledná pro diváky, měkká a postupně značně blátivá. To kladlo velké nátoky na fyzickou kondici i techniku běhu. Z našeho oddílu velmi dobře zaběhla mladší žákyně Sára Serbousková, která rozběhla závod velmi odvážně a do poloviny tratě vedla. Holky ji ale v závěru předběhly. Přesto z toho bylo výborné 6. místo z 95 závodnic z celé republiky a jen 8 vteřin od stříbrné medaile. Sára je velký talent a  předvedla, že má i vůli bojovat o medaile. Letos jí to ještě nevyšlo, ale hned na jaře bude mít znovu příležitost opět v našem kraji v Dolní Dobrouči. Zde se znovu poběží krosový šampionát pro rok 2018. Tentokrát už jen samostatné mládežnické mistrovství, které se přesunuje z listopadového termínu na březen.  Ostatní mladí závodníci z Junior teamu startovali v takové konkurenci poprvé a spíše sbírali zkušenosti. Umisťovali se zhruba v polovině startovního pole.  Adéla Stránská mezi nejlepšími českými ženami (z elity chyběla jen Vrabcová-Nývltová) skončila na 8. místě. Ženy běžely poprvé 8 km, doposud běhaly pouze 6 km. Prodloužení tratě je z důvodu sladění délky závodu s Evropskými šampionáty. Mistrovství je zároveň vždy kvalifikačním závodem pro reprezentaci.  V mužích vytrvalcích na trati 10km byl Filip Záveský 12. a Ladislav Kučera 16. To jsou také velmi pěkné výsledky.   Aleš Stránský