DDM KAMARÁD INFORMUJE       
Advent v DDM
2.12.2017 v sobotu v čase 14.00-17.00 hod na DDM Kamarád v České Třebové proběhne -  akce Advent v DDM. V tomto čase budou moci příchozí zdobit perníčky, vyrobit si drobný dárek, vyslechnout si vystoupení dětí z hudebních ZK, občerstvit se vánočním punčem, cukrovím, nakoupit si drobné dárečky ve stáncích jednotlivých zájmových kroužků a celkově si užít atmosféru začínajícího se adventního času. Vstupné dobrovolné.
Součástí této akce bude sbírka hraček pro dětský domov. Přinést můžete čisté a nerozbité hračky, stolní hry, brusle – kromě plyšových hraček.
 
Mikuláš
Dům dětí a mládeže Kamarád zve děti a rodiče na již tradiční mikulášskou nadílku s názvem Mikuláš a čertovské radovánky. Akce se koná v úterý 5.12. 2017 od 15:00 do 17:00 hod. (v tomto čase můžete přijít kdykoli). Začátek trasy je „u hříbku“. Vstupné 15,-Kč – děti do 3 let (doprovod zdarma), 30,-Kč – děti od 3 let. Balíčky, které chcete předat dětem je nutno označit jménem a příjmením dítěte. V případě deštivého počasí bude akce zrušena.
 
Úspěšný Herní víkend v České Třebové
Herní víkend konaný ve dnech 3. – 5. listopadu byl nadmíru úspěšný. Překonal i ty nejoptimističtější předpoklady organizátorů. Zúčastnilo se ho téměř 80 lidí, což byl téměř dvojnásobek od minulé akce. O samotnou akci, která byla propagována i pomocí sociálních sítí, byl již od počátku velký zájem. Tento předpoklad se potvrdil již v pátek, kdy dorazilo něco kolem 50 návštěvníků, kteří bezezbytku naplnili učebny DDM Kamarád, Česká Třebová, kde se Herní víkend konal. Návštěvníci dorazili jak z blízkého okolí, Ústí nad Orlicí, Chocně a Svitav, tak i z větších vzdáleností, Prahy, Brna a Ústí nad Labem. Mezi návštěvníky nechyběl i autor nové karetní hry Scavenger, Tomáš Bachtík. Spolu se svým týmem zabodovali crowfoundingovou kampaní na Kickstarteru, kdy za podpory fanoušků mohli uskutečnit vydání samotné hry. Hra Scavenger sklidila velkou pozornost na mezinárodním festivalu deskových her v německém Essenu. Páteční podvečer odstartovalo hraní jak časově méně náročných her, tak i opravdu propracovaných strategií. Z česky lokalizovaných her byly v oblibě Střelené kachny, Na prodej, Černé historky, 6. bere!, Machi Koro. Byl k vidění i novinky v podobě Dark Soul, Imperiál Assault nebo do češtiny lokalizovaná strategie Scythe.
Díky spolupráci s vydavatelstvím Albi byli k dispozici jejich novinky v podobě hry Karak, Neobvyklý podezřelí a Empatie. Hráči si mohli vyzkoušet i doposud nevydanou a velmi očekávanou strategii z postapokalyptického světa – Pustina. Rovněž bylo k dispozici i dosud nevydané rozšíření k velmi propracované hře Scythe – Invaze z dálek.
Ve hraní deskových i karetních her se pokračovalo až do brzkých ranních hodin, kdy i nejvytrvalejší usoudili, že pár hodin spánku je přeci jen zapotřebí. Druhý den se pokračovalo nanovo. Drobnými rozehrávkami, při kterých dominovali Kostkový i karetní Bang!, Vládce Tokia, Osadníci z Katanu či Carcassonne. Pokračovalo se i v hraní tzv. epických her typu Battlestar Galactica, Blood Rage či Mech and Minions. Velkou oblibu nalezla i zmiňovaná novinka Pustina a rozšíření jak ke hře Scythe, tak i rozšíření ke hře Blood Rage. Po celý Herní víkend vládla přátelská atmosféra. Nově příchozím, kteří s deskovými hrami neměli příliš zkušeností, byla vysvětlována pravidla a byli zapojováni do hraní her.
Nedělní dopoledne bylo zasvěceno jak sehrávkám her, tak i úklidu DDM Kamarád.
Rádi bychom touto cestou poděkovali za podporu a zapůjčení her i herních novinek firmě Albi, tak i Hernímu klubu Griffin a Hernímu klubu Kamarád, DDM Kamarád - Česká Třebová za podporu při zorganizování celé akce. Příští Herní víkend proběhne během lednového víkendu. O přesném datu vás budeme včas informovat!
Pavel Suchý, Herní klub Griffin Herní klub Kamarád
 
Vánoční trhy
V neděli 17. 12. 2017 proběhnou na Nádražní ulici u KC v České Třebové vánoční trhy. V rámci této akce se připravuje vánoční vystoupení dětí ze zájmových kroužků DDM Kamarád. Toto vystoupení se bude konat v 14:00 hodin v malém sále KC. Při vstupu do KC si budou moci děti vyrobit drobné vánoční dekorace.
 
Česko zpívá koledy
Dům dětí a mládeže Kamarád zve děti a jejich rodiče na vánoční dílničky, které se budou konat v rámci akce Česko zpívá koledy dne 13.12.2017 v Muzeu u recepce v čase 16:00 – 17:30 hod. Bude připravena výroba vánočních dekorací.