Ohlédnutí za celodenním "pršení" v Hliníkách                  

V sobotu 11.11.2017 se již od ranních hodin kouřilo z komína spolkové chaty v Hliníkách a to nevěstilo nic špatného, naopak - očekávalo se celodenní "pršení". S počasím to však mělo společného jen to, že paní Jana Mazalová musela zatopit, aby bylo v chatě příjemně a útulno. Konal se zde již 8. ročník turnaje v karetní hře "Prší", který je určen pro dívky a ženy od 18ti let. Jako každý ročník, i letos začínala prezentace od 9. hodiny ranní a pořadatelé měli co dělat, aby stíhali nadšené účastnice turnaje zaregistrovat. Letos se jich sešlo celkem 36, což je jedna z největších účastí všech ročníků.
Heslo letošního ročníku znělo "Ať se děje, co se děje, kdo hraje prší, ten se směje" a opravdu se během celého soutěžního dne podařilo rozveselit doslova všechny zúčastněné dámy a to jak během hry samotné či v přestávkách mezi jednotlivými koly.
Výbornou atmosféru si děvčata každoročně vytvoří ještě před zahájením turnaje již tím, že každá přinese "něco na zub" a
na stolech se objevují známé či méně známé sladké či slané pečené či nepečené výrobky, které si navzájem ochutnávají, obdivují a předávají recepty. Dalším důvodem k radosti je setkání se známými či poznání úplně nových tváří, kterých v letošním roce bylo opravdu hodně. A největší radost přijde vždy při samotném hraní, atmosféra každého kola je nepopsatelná ....... .
Jako každý rok i letos nám ochotně a s láskou pomáhali pánové Jirásek, Koblížek a Knietel, kteří dbali na správné rozlosování
při zahájení, průběžné sčítání dosažených bodů během celého hracího dne a následné sečtení dosažených bodů jednotlivých účastnic.
Hlavní cenou turnaje je každoročně krásný věnec z karet, který není putovní a zůstává vítězce. I v letošním roce ho nádherně "uvil" pan Jirka Jansa, za což mu patří veliký obdiv a poděkování. Mezi nejpopulárnější výhry patří zavařené  houbičky mistra houbařského pana Bedřicha Pecháčka a velice mu za ně děkujeme. Děkujeme firmě "Spolsin" pod vedením pana Ing. Jana Homoláče, který každý rok přispěje kvalitními dárky z jejich oděvního sortimentu, dále městu Česká Třebová  a firmě DVI Praha za pěkné dárkové předměty. 
O další ceny v pomyslné tombole se starají samotné účastnice. Záleží na jejich šikovnosti, nápaditosti, talentu atd., jaký dárek či cenu přinesou a obdarují tak ostatní spoluhráčky, takže i tentokrát si každá soutěžící odnesla výher "plnou náruč".V pozdních odpoledních hodinách byly vyhlášeny výsledky a předány ceny vítězce a všem ostatním účastnicím.
Vítězkou letošního turnaje se stala paní Dana Müllerová. (37 výher), 2. místo obsadila Monika Jirásková (36výher) a třetí místo obsadila Pavlína Hejlová. Předáním cen turnaj skončil, přišla i hudba a zpívalo se a tancovalo až do pozdních večerních hodin.
Toho se některé dámy již nezúčastnily, ale všechny se loučily s tím, že letošní ročník byl  opět velice vydařený a za rok se sejdou určitě zas! Osmý ročník turnaje "Prší" skončil, ať žije ročník devátý! 
Za Klub Hliníky Klaclová Renata."



a ještě po částech: dole

levá část = levice


pravá část = pravice