POZVALI JSME DO KNIHOVNY ZAJÍMAVÉ OSOBNOSTI,

MÁME ZA SEBOU ÚSPĚŠNÉ ČTENÍ TEREZY BOUČKOVÉ

A POVÍDÁNÍ O DESIGNU S JANEM MICHLEM

Na konci října přijela spisovatelka Tereza Boučková do městské knihovny, aby návštěvníkům přečetla veselé i smutné pasáže ze svého zatím posledního románu Život je nádherný. Jak autorka řekla, název románu je jen částečně ironický, protože „dokud žijeme, jsme schopni se s tím životem nějak popasovat, tak je to vlastně nádherný." Přestože stěžejním tématem knihy je Alzheimerova nemoc, dozvídáme se z deníkových zápisků, jak pokračují osudy ostatních postav. V pořadí třetí autobiografický román tak navazuje na Indiánský běh a Rok kohouta. Pokud jste čtení nestihli, můžete si u nás knihy půjčit a pustit se do čtení sami.

Foto besedy s Terezou Boučkovou

Listopadovým hostem byl emeritní profesor Jan Michl, který působil na univerzitě v Oslu. Diskutovalo se o designu, jestli není vše už spíš redesign anebo proč se v Evropě tak rychle měnila móda. Kdo by si chtěl zapřemýšlet o problémech teorie i praxe navrhování užitkových předmětů     a budov, na které zároveň klademe výtvarné nároky, může si u nás půjčit knihu Funkcionalismus, design, škola, trh.

Akce pro dospělé pořádáme pro širokou veřejnost. Máte tip, koho bychom měli pozvat do knihovny příště? Napište nám nebo zavolejte.  Mgr. Hana Sychrová

Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz  nebo https://www.facebook.com/mekct/ Psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz nebo volejte 732 756 827.