24.ročník Silvestrovského výstupu na Palici                        

Pořadatelské trio, pánové Ing. Číž, Ing. Gulyas a pan Válek zorganizovali již 24. ročník Silvestrovského výstupu na nejvyšší kopec v okolí města, 613 m vysoký vrchol Palice.
Vrtkavé počasí posledních sezon se předvedlo deštivou oblevou s vlezlou  mlhou a rozmoklým terénem.  Na startu v nové fotbalistické  šatně  Sokolu Rybník se zaregistrovalo 68 příznivců turistiky, které neodradil nějaký ten deštíček.Registruje se odhadem tak 1/3 nadšenců. Opět jsme po cestě potkávali známé třebovské a rybnické tváře, viz foto. Je to pro nás  takový milý silvestrovský rituál. A to všechno i zásluhou  pana Válka, který je spoluzakladatelem této tradice. Dnes, ve svých 80 letech vystoupal od odbočky z lesní asfatky až na vrchol. Poraněný kotník už mu 17 let nedovoloval se sem podívat. Na vrcholu bylo zrovna plno, na stromech svítily svíčky, přiťukávali jsme si na zdraví a všichni jsme si přáli všechno nejlepší v roce 2018.
Zakončení akce bylo v restauraci Na hrázi v Srnově s tradičně výbornou gulášovou polévkou a milou obsluhou.
Nemusíte se sem trmácet zrovna v dešti a slotě, výlet je to vždy nádherný. Údolí Srnovského potoka a hřbet Palice jsou krásným koutem naší vlasti.  Václav Polák

Další fotografie z výstupu na Palici 31. prosince 2017 poslal Pavel Sedláček  


  •