Českotřebovský deník 337/2017 (10/12)

Mateřská škola U koupaliště oslavila pětatřicátiny                                               


Oslava 35. narozenin MŠ U Koupaliště proběhla ve čtvrtek 7. prosince téměř v rodinném kruhu. Přesto to bylo významné setkání všech zainteresovaných v oblasti mateřských škol v našem městě. Přišla místostarostka Jaromíra Žáčková, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy MěÚ Hana Hrdličková, ředitelky všech ostatních mateřských škol Hana Najmanová (MŠ Habrmanova), Jana Herynková (MŠ Vinohrady) a Ludmila Pechancová (MŠ U Stadionu) a pozvání přijala i bývalá ředitelka mateřské školy paní Iva Cempírková.
MŠ U koupaliště je nyní druhá nejstarší školka ve městě (po MŠ Habrmanova, která loni oslavila padesátku), vznikla jako podniková školka k.p. Sigma. Město si po privatizaci podniku v devadesátých letech budovu školky muselo odkoupit. Školka má tři třídy (oddělení) ježečky, veverky a kuřátka, krásnou polohu v klidném prostředí blízko přírody a také pěknou velkou zahradu. MŠ U Koupaliště byla v posledních letech úspěšná nejen v městském (vlastně okrskovém) kole sportovního víceboje mateřských škol, ale opakovaně také vyhrála i krajské kolo této soutěže. 
Ředitelka školy paní Irena Brůnová v krátkém úvodu poděkovala městu za  "narozeninový dar", kterým byla kompletní rekonstrukce a zateplení školní budovy. Akce se opravdu podařila a dnes se již školka může věnovat pedagogickým problémům a užívat si nově upraveného a vybaveného prostředí. V rámci slavnosti se předvedly děti ze třídy veverek a ježečků s krátkými programy, popřály hostům  pěkné  Vánoce a předaly připravené malé dárky.