Českotřebovský deník 355/2017 (30/12)
Otevřený trénink Kohoutů se stal tradicí končícího roku

Fotografie Jarda Koníček. O tom, co bylo na zimáku 29. prosince večer vypovídají hodně. Především o dobrém vztahu fanklubu a hráčského kolektivu, o tom, že do dalších rozhodujících bojů o umístění v play-off jdou Kohouti s optimismem.
Kolem padesáti fanoušků nejrůznějšího věku dorazilo v pátek 29. prosince na otevřený trénink českotřebovských Kohoutů, kteří se připravují na rozhodující část sezony.
První část tréninku, která trvala přesně pětačtyřicet minut, byla modelovou ukázkou přípravy  mužstva. Hodně se bruslilo, někteří hráči toho měli po vánočních svátcích plné zuby. Pozitivní je, že se na ledě objevili uzdravující se útočníci, Jakub Pejcha a Jindřich Zítka. Do druhé poloviny tréninku se zapojili mladí hokejisté Lokomotivy, krasobruslařky a fanoušci. Hru na dvě, přihrávky a střelbu vystřídalo především nekonečné fotografování…

Nejbližší mistrovský zápas odehrají Kohouti ve středu 3. ledna, kdy doma přivítají vedoucí tým soutěže, HC Chrudim.

 

Koupím staré motorky JAWA i náhradní díly do roku 1989
Platba v hotovosti.  Tel. 605 132 883 KINC


50. Lidový ples
Sobota 3.února 2018 v 19.30
Národní dům, Kozlovská ul. Česká Třebová

Vážení přátelé, místní organizace KDU-ČSL v České Třebové, ve spolupráci s Koalicí pro Českou Třebovou, si vás dovolují srdečně pozvat na jubilejní 50. Lidový ples.
Kvalitní a pestrý program vám zcela jistě dodá dobrou náladu a vyvolá šťastný úsměv ve vašich tvářích. K tanci vám bude hrát taneční orchestr COMBO, cimbálová muzika, nebude chybět ani taneční vystoupení.
Přichystali jsme pro vás i překvapení v podobě  Chanson Tria Coucou, jako hosta plesu. Všichni aktéři jsou znamenití profesionálové. Vynikající chansoniérka bude zpívat v originálu, tedy francouzsky. S jejich vysokou kvalitou se můžete seznámit na internetu, kde mají velmi zdařilé ukázky.
O půlnoci proběhne losování bohaté tomboly obsahující zájezd na Octoberfest do Mnichova, pobytové vouchery pro dvě osoby, zájezd pro dvě osoby do Belgie, vyhlídkový let a další zajímavé ceny. Večerem vás bude provázet Zuzana Kupková.
Vstupné – 220,- velký sál, ostatní prostory 150,-. Předprodej vstupenek v prodejně květin Freudl, Staré nám. 14 v Č.Třebové, telefon 731 571 471. Těšíme se na vás.
MgA.Bohuslav Mimra, předseda MO KDU-ČSL
  •  
    Glosář Petra Kuldy a Zdeňka Velebného bude pokračovat 

    Konec roku opět zde a s ním i poslední letošní glosář - jeden veřejně novinový a jeden neveřejný soukromý silvestrovský "bonus" pro jemné znalce dané problematiky. Letos jsme se Zdendou dosáhli 60 let věku, při kteréžto příležitosti jsme akademicko teoreticky zvažovali vydat glosář jako knihu či uspořádat nějakou výstavu ... No, na nic z výše jmenovaného nakonec tak nějak nevyšel čas, takže zatím i v následujícím sedmém ročníku budeme pokračovat zavedeným ustáleným způsobem, a sice každý pátek e-mailem vám, našim věrným cca 367 respondentům, v sobotu tiskem v Orlickém deníku a v neděli pak na webu Orlického deníku.
     
    Pročež bychom vám touto cestou chtěli poděkovat za vaši přízeň a příjemné povzbuzující ohlasy s dodatkem : vaše důvěra nás těší, ale i zavazuje . Snad tedy bude co glosovat i v roce 2018 - zatím to vypadá celkem nadějně .
     
    Zdraví Petr Kulda + Zdeněk Velebný (ten sice sedí o kus vedle, ale určitě by souhlasil)
     
    Čas od času se můžeme s obrázkem Zdeňka Velebného a textemPetra Kuldy setkat i v Českotřebovském deníku....
     
     
    Poděkování z Křibu

    Chtěl bych Vám poděkovat za Vaši iniciativu a přístup k řešení mé připomínky-žádosti ohledně instalace zrcadla na výjezdu ze sídliště Křib na hlavní silnice. Instalace zrcadla je velice kladně hodnocena všemi řidiči a jsme si vědomi, že bez Vaší angažovanosti a Českotřebovského zpravodaje by žádné zrcadlo nebylo. Ještě jednou Vám jménem svým a ostatních řidičů děkuji, přeji Vám do r. 2018 zdraví, pevné nervy.další vydávání zpravodaje a nenechte se otrávit!!!!
    Josef Bárta, Křib