Tradiční setkání v hotelu Bravo                                            

Tradiční předvánoční setkání se svými obchodními partnery, spolupracovníky a přáteli uspořádala v českotřebovském hotelu Bravo agentura Vaněk Agency, která je pořadatel dvou významných sportovních akcí, tenisového turnaje Rieter Open v Ústí nad Orlicí a cyklomaratonu v České Třebové.

Tenis

Dlouhé dvě desítky let se v Ústí nad Orlicí hrálo pod názvem Rieter Cup mistrovství České republiky mužů a žen. Poté se organizátoři pro změnu konceptu a vsadili na mezinárodní turnaj mužů kategorie Futures.
„Letos jsme uspořádali třetí ročník mezinárodního turnaje Rieter Open s dotací 15 tisíc amerických dolarů. Jeho překvapivým vítězem se stal kvalifikant ze Švédska Jonathan Mhidra, který ve finále porazil nasazeného hráče číslo jedna, Čecha Marka Jaloviece. Do Ústí nad Orlicí přijeli tenisté z dvanácti zemí, vůbec poprvé z Kanady a Japonska, zmínil pořadatel turnaje Vladimír Vaněk.

Také letos byl ústecký turnaj součástí série tří po sobě jdoucích turnajů, další dva se uskutečnily v Pardubicích a Brně. V roce 2018 by se mělo v Ústí nad Orlicí hrát ve dnech od 1. do 7. července.

Cyklomaraton

V průběhu uplynulých devíti let závodili v České Třebové cyklisté z Česka, Slovenska, Polska a Velké Británie. Na startu letošního závodu bylo 192 závodníků na tratích 50 a 25 kilometrů, vítězi hlavního závodu se stali Jiří Hudeček a Lenka Fridrichová. Na kratších tratích, přímo v areálu fotbalového klubu, soutěžilo 43 dětí. Trojnásobným vítězem cyklomaratonu je olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. Jubilejní X. ročník se pojede v neděli 24. června 2018, centrem akce zůstává sportovní areál pod Peklákem.

Díky partnerům
Sportovní manažer Vladimír Vaněk využil setkání k tomu, aby poděkoval klíčovým partnerů. „Na prvním místě děkuji společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí, Pardubickému kraji a městům Ústí nad Orlicí a Česká Třebová. Samozřejmě si vážím podpory od dalších přibližně padesáti obchodních partnerů. Poděkovat musím všem, kteří se podílejí na organizaci obou sportovních akcí.“
S přáním klidného prožití svátku vánočních a pevného zdraví v roce 2018 pozdravil přítomné Jan Lustyk, generální ředitel společnosti Rieter CZ, která je titulárním sponzorem obou tenisových turnajů.
Setkání se zúčastnili ústecký starosta Petr Hájek, českotřebovský místostarosta Dobroslav Keprt, podnikatelé Tomáš Teplý, Daniel Sloupenský, Milan Bureš a řada dalších osobností.

(re)