Čeká nás rok zásadních změn             


Máme za sebou velmi zásadní rok, který vystřídá další neméně důležitý. V uplynulém roce občané této země znovu připomněli, že ruku v ruce k demokracii jde politická a názorová pluralita, která dopomohla ke vzniku „nejbarevnější“ poslanecké sněmovny v dějinách České republiky. Došlo k zásadní změně rozdělení mandátů směrem od tzv. „čisté politiky“ a konci dělení politických uskupení na levici a pravici. Jestli je to dobře či nikoliv ukáže teprve čas.

Rok 2018 bude především rokem oslavy stého výročí vzniku samostatného Československa  a samozřejmě rokem lednových prezidentských a podzimních komunálních voleb. Pevně věřím, že tento rok bude rokem zásadních změn ve vedení českotřebovské radnice. Jsem totiž přesvědčen o tom, že je nutné, aby po šestnácti letech Jaroslav Zedník (TOP 09) ve funkci starosty České Třebové skončil.

V této souvislosti přeji všem spoluobčanům nového altruistického starostu, který si uvědomí, že ve městě žijí nejen úspěšní a movití, ale také ti, co neměli to štěstí a jsou nuceni počítat každou korunu.

Starostu, který nebude utrácet městské peníze za nejisté projekty.

Starostu, který vezme na vědomí chystané změny dotačních pravidel EU, kdy dojde k zásadnímu omezení dotací a u investičních projektů a vizí města tak nebude možné se spoléhat pouze na financování s podporou dotačních programů.

Starostu, který bude aktivně komunikovat se svými spoluobčany a dá jim možnost vyjádřit se ke všem investičním projektům i s možností vypsání místního referenda.

Starostu, který bude v rámci investic podporovat především místní firmy a živnostníky.

Do roku 2018 přeji všem lidem dobré vůle především pevné zdraví. Zní to sice jako klišé, ale z vlastní zkušenosti vím, jaké je to být těžce tělesně postižený a i já jsem si tak dávno uvědomil, že zdraví je prostě nade vše.

A mé osobní přání? Asi je to utopie, ale přál bych si, aby lidé přestali považovat za centrum České Třebové Tesco, Kaufland, Lidl či Billu. Aby ožila českotřebovská náměstí tak, jak to bývalo před komercionalizací okrajových částí města.

A hlavně, aby se lidé znovu naučili smát a věřit, že bude lépe …

ROMAN ROUN