DVĚ ZLATÉ, STŘÍBRO A BRONZ

Z MISTROVSTVÍ EVROPY MÍŘÍ DO ČESKÉ TŘEBOVÉ


O tom, že je Česká Třebová městem, ve kterém se daří sportu, nikdo nepochybuje. Nechci zde vyjmenovávat úspěchy našich sportovců na republikové, evropské i světové úrovni, jistě by to zabralo mnoho času. Chci se alespoň zmínit o úspěchu nejnovějším. Jak již bylo nedávno zmíněno, našlo v našem městě své zázemí nové sportovní odvětví. Od začátku listopadu zde trénuje a Českou Třebovou reprezentuje oddíl DSC GYM, který se věnuje bojovým uměním, především Brazilskému jiu jitsu. Připomeňme si jejich červnové vystoupení v rámci Týdne sportu, které sklidilo velký aplaus. DSC GYM není žádným nováčkem a v České republice se řadí k absolutní špičce. Důkazem jsou cenné kovy, které oddíl přivezl z turnajů u nás i v zahraničí. První prosincový víkend se v Ostravě konalo Mistrovství Evropy 2017 v Brazilském jiu jitsu, ze kterého se třebovští sportovci vrátili s mnoha cennými kovy.
Po návratu z úspěšného vystoupení na Mistrovství Evropy hlavní trenér Lukáš Janda řekl:
„Na Mistrovství Evropy v Ostravě jsme se velmi pečlivě připravovali. Byli jsme si vědomi, že ve svých řadách máme mnoho zkušených borců i začínajících talentů a to bylo příslibem pro očekávaný úspěch. Na turnaj jsme nominovali sedm zápasníků, kteří byli skvěle připraveni a v obrovské konkurenci evropských států jsme obstáli na výbornou. Turnaje se zúčastnilo padesát týmů ze sedmi zemí. Výsledkem jsou dvě zlaté medaile, jedna stříbrná a bronzová a ještě jedna čtvrtá příčka. Titul Mistra Evropy získal David Sedlák ve váhové kategorii +84 kg ELITE, který se utkal se zápasníky i o 20 kg těžšími. I přes velký váhový rozdíl zvítězil. Druhou zlatou medaili a Titul Mistra Evropy v Brazilském jiu jitsu si přivezl Tadeáš Smejkal v kategorii do – 70kg. Škoda, že  si tento talentovaný sportovec přivodil zranění, které ho limitovalo pro zápasy v dalších váhových kategoriích. Určitě by nezůstalo u jediné zlaté medaile. Vicemistrem Evropy se stal Jan Broulík a bronzovou medaili vybojoval juniorský zápasník Radim Křepela. Výborná je i čtvrtá příčka Pavla Lemera.
K tomuto úspěchu nemalou měrou přispělo i naše nové tréninkové centrum na Náměstí Jana Pernera, které budujeme a vybavujeme vlastními silami. Je to finančně náročné, ale jsme rádi, že konečně můžeme trénovat v důstojných, a hlavně prostorově vyhovujících podmínkách. Z původních 23 členů se za poslední dva měsíce rozrostla naše členská základna na 68 sportovců, mezi kterými nechybí ani ženy. Společně s Tadeášem Smejkalem trénuju děti, chceme si tak vychovat své budoucí  následovníky. Pondělí, středa a pátek jsou rezervovány pro nejmladší generaci, v ostatní dny trénují dospělí.
Do prvního pololetí nového roku máme opět řadu ambicí. Na konci března se chceme zúčastnit Mezinárodního turnaje ve Vsetíně, v květnu máme soustředění v USA a v červnu uspořádáme kemp pro všechny věkové kategorie. Škoda, že nedostatek financí nám neumožňuje obsadit některé další významné turnaje,  pevně věřím, že bychom tam ostudu neudělali.“
Novému sportovnímu odvětví v našem městě přejeme do roku 2018 hodně štěstí při dalším zápolení a úspěšným zápasníkům gratulujeme k zisku cenných medailí.
Milan Michalski  

Foto: DSC GYM a M.Michalski

1. Poutač na ME v Ostravě
2. Úspěšné družstvo na ME
3. Tadeáš Smejkal zdolává svého soupeře

4. Medailisté po návratu domů:
zleva klečí
Jan Broulík (stříbro),
David Sedlák (zlato),  
Radim Křepela (bronz),
Tadeáš Smejkal (zlato),
stojí Lukáš Janda, trenér
 
 
 
 
 
 

5. Detaily medailí,  6. Znak oddílu

7. Některé z cenných trofejí z poslední doby v novém tréninkovém centru
8. Z tréninku v České Třebové