Kanonáda Skalce                                  

Sedm stovek diváků vidělo kvalitní hokej a sedm branek, přičemž všechny padly do choceňské branky. Okresní derby bylo plně v režii českotřebovských Kohoutů, kteří dominovali od první do poslední minuty. 

Česká Třebová – Choceň 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Branky: 2. Šimončič (Jindřich, T. Prachař), 11. Fúzik (Jindřich, T. Prachař), 17. Cik (T. Prachař), 24. Jar. Moučka (T. Prachař, Fúzik), 29. Fúzik (Jar. Moučka, Hemský), 53. Hemský (Jar. Moučka), 59. Křečan (Pirkl, Šimončič).
Rozhodčí: Veselý – Brejša, Hrabal. Vyloučení: 7:3 (navíc L. Pilař na 10 minut a do konce utkání). Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 686. Zásahy brankářů: 31:42. Nejlepší hráči: Jar. Moučka, Fúzik.
Česká Třebová: Nimmerrichter – Škvor, Pražák, Cik, Jan Moučka, Procházka, Verner - Hemský, Jaroslav Moučka, Šejba – T. Prachař, Jindřich, Fúzik – Šimončič, Křečan, Krajíček – od 30. minuty Pirkl.
Choceň: Joska – Kousalík, Vacek, L. Pilař, Voříšek, Dvořák, Březka – Král, Nečas, Zavřel – M. Pilař, Kopečný, Krejza – Lichtag, Kučera, Gregar.
Kohouti do toho šlápli od první minuty.  Vedení se ujali v čase 1:35, kdy se po Jindřichově přihrávce technicky prosadil Šimončič – 1:0. Ve 3. minutě se do gólové pozice proháčkoval Jar. Moučka, ale mířil vedle choceňské branky. Vzápětí se ke slovu poprvé dostali hosté, ve 4. minutě se po tvrdé střele Voříška vyznamenal českotřebovský brankář Nimmerrichter. O malý okamžik později stihl dvakrát vystřelit Zavřel, při prvním pokusu trefil Nimmerrichtera, při druhém střílel dva metry od jeho branky.
Ironií bylo, že ve chvílích, kdy měla Choceň více ze hry, tak inkasovala podruhé. V čase 10:03 zakončil dobře rozehranou akci svých spoluhráčů z druhého útoku Fúzik – 2:0. O tři minuty později se málem zapsal do střelecké listiny nováček v dresu Kohoutů, útočník Krajíček, ale puk po jeho střele skončil na pravé tyčce Joskovy branky. Domácí hokejisté přežili přesilovku soupeře (při dělovce Zavřela se opět vytáhl gólman Nimmerrichter) a udeřili potřetí. Choceňský Lichtag fauloval domácího brankáře, při přesilové hře se přesně trefil Cik – 3:0.
Střelec třetí branky Kohoutů byl v čase 18:34 vyloučen, jeho spoluhráči se bez problémů ubránili na konci první i na začátku druhé třetiny. Ve 24. minutě inkasovali hosté další branku, tentokrát z hole výborně hrajícího Jaroslava Moučky – 4:0.
Hosté znervózněli, na ledě přibývalo drobných šarvátek. Ve 27. minutě srazil Kousalík na led Hemského, rozhodčí Veselý to vyřešil „diplomaticky“, obě hráčům dělil dvouminutové tresty. Hra ve čtyřech vycházela lépe Spartaku, gólovou příležitost Nečase zlikvidoval pozorný Nimmerrichter. Před polovinou zápasu rozebrali Hemský s Jaroslavem Moučkou choceňskou obranu jako domeček z karet a vypracovali parádní šanci pro Fúzika – 5:0.
Začátek závěrečné třetiny patřil hostujícímu týmu, jeho tlak byl však spíše platonický.  Ve 48. minutě, kdy na trestné lavici odpočíval Jindřich s Králem, se choceňskou obranou skvěle protáhl Jar. Moučka, zblízka mířil jen do brankáře Josky. Po nedovoleném zákroku Křečana se Kohouti dlouhých 69 vteřin bránili ve třech, úspěšně.
V čase 51:19 skončil zápas předčasně pro L. Pilaře. Kapitán Chocně se u nepřesného rozhodčího Veselého dožadoval trestu pro Křečana, který jej nešťastně zasáhl vysokou holí. Sudí nedovolený zákrok neviděl, L. Pilařovi udělil desetiminutový osobní trest a vzápětí trest do konce zápasu.
Českotřebovský útočník se k faulu sportovně přiznal a jeho spoluhráči se prosadili ve vlastním oslabení. Ujíždějící Jaroslav Moučka přišel v souboji s obráncem o hůl, parádní fotbalovou patičkou však puk přikopl zpět Hemskému, jehož přesný švih se zastavil až v choceňské brance – 6:0!!
Vítězství Kohoutů mohlo být klidně dvouciferné, další slibné šance neproměnili Cikl, Pirkl a T. Prachař. Domácí tým přidal ještě jednu branku. Teprve 16letý benjamínek Pirkl na ni v 59. minutě nezištně přihrával Křečanovi – 7:0.
V dresu Kohoutů se představili tři noví hráči, vedle Olivera Pirkla další dorostenec z českotřebovské Lokomotivy Tomáš Verner a zkušený útočník Lukáš Krajíček.
Foto Jarda Koníček

Příští zápas – středa 6. prosince: Litomyšl - Česká Třebová (18:30).