Závěrečný letošní domácí zápas Kohoutů na jedničku

V  závěrečném domácím utkání letošního roku se Kohouti vytáhli. Ačkoliv nastoupili bez řady zraněných hráčů (Lesák, Pejcha, Knytl, Prachař, Zítka, Kavalír), dokázali zdolat silné Hlinsko. Po dovolené v Thajsku se do sestavy vrátil útočník Petr Vlček, který svůj velmi dobrý výkon korunoval dvěma vstřelenými brankami. Ve středu čeká Kohouty derby v Moravské Třebové.
Česká Třebová – Hlinsko 5:3 (3:2, 0:2, 2:0)
Branky: 13. Vlček (Krajíček), 18. Hemský (Jar. Moučka), 53. Vlček (Šimončič), 55. Šejba (Škvor) – 13. Plachý (Havel), 19. Havel (Dítě), 24. Havel (Plachý, Pazourek).
Rozhodčí: Barek – Gregar, Kolář. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváků: 470. Nejlepší hráči: Vlček – Havel.
Česká Třebová: Nimmerrichter - Škvor, Pražák, Cik, Krejnus, Verner – Hemský, Jar. Moučka, Šejba – Fúzik, Jindřich, Křečan – Krajíček, Vlček, Šimončič – Pirkl.
Hlinsko: Peřina – Pazourek, Poskočil, Fink, Makovský, Pazdera, Brázda – Plachý, Velinský, Pelán – Dítě, Chvojka, Havel – Zdražil, Brebera, Králíček.
Kohouti se dostali do vedení ve 3. minutě, po pravém křídle projel obránce Cik, snadno se zbavil obránce Makovského a střelou k levé tyči překonal brankáře Peřinu – 1:0. Hosté se dostali do dvou gólových příležitostí v 7. minutě, šance Plachého a Velinského zlikvidoval pozorný gólman Nimmerrichter. Hosté přitlačili a domácí tým držel Nimmerrichter, na kterém si v 8. minutě vylámal zuby výborně hrající Havel.
Hlinsko se dočkalo ve 13. minutě, při vyloučení Krejnuse a po Havlově křížné přihrávce pálil z voleje tvrdě a přesně veterán Plachý – 1:1. Hosté se radovali pouze 33 vteřin, v čase 12:49 Kohouti opět vedli, tentokrát po prudkém švihu Vlčka – 2:1. Z dvougólového vedení se domácí hokejisté radovali v čase 17:01, kdy hrubku hlineckých obránců trestali přihrávající Moučka a do prázdné branky střílející Hemský – 3:1. V závěru první třetiny se Kohouti vybrali několik slabších chvil v obraně. Únik a střelu Poskočila kryl brankář Nimmerrichter, v čase 18:22 však doslova došoural puk za jeho záda důrazný Havel – 3:2.
Druhá třetina vyzněla spíše pro hosty. Ve 24. minutě se v útočném pásmu krásně uvolnil Moučka, jenže nevystřelil, ztratil puk a z následného brejku se o vyrovnávací branku postaral Havel – 3:3. O dvě minuty později se Hlinsko mohlo poprvé dostat do vedení. Po dalším okénku v obraně se před domácím gólmanem objevil osamocený Králíček, naštěstí netrefil.
Kohouti byli v této fázi střetnutí střelecky aktivnější, ale stříleli slepými. Hemský ve slibné pozici přestřelil, Fúzik mířil do prsou gólmana Peřiny. Ve 35. minutě domácí opět chybovali v rozehrávce, tutovku Králíčka kryl Nimmerrichter. Největší šanci měl ve 37. minutě Šimončič, po krásné Vlčkově přihrávce však trestuhodně mířil vedle hlinecké branky.
V závěrečném dějství se Kohouti herně zlepšili, ale znovu propadali v koncovce. Ve 48. minutě přihrával Jindřich do 150% šance Křečanovi, který puk mezi tři tyče neposlal.O čtyři minuty zkoušeli štěstí Fúzik a znovu Křečan, opět bez gólového efektu.
Na vstřelení dvou rozhodujících branek potřebovali Kohouti necelé dvě minuty. V čase 52:12, po vyhraném vhazování Šimončiče, se tvrdým příklepem trefil Vlček – 4:3.
A konečně, v čase 54:06 skóroval po samostatném úniku uzdravený Šejba – 5:3, kterého nádherně uvolnil obránce Škvor. Hokejisté Hlinska se nevzdávali, jednu z vyložených příležitostí měl útočník Chvojka, na pozorného Nimmerrichtera nevyzrál. V čase 57:46 vsadili hosté na hru bez brankáře, neuspěli. 
 
HLASY PO UTKÁNÍ

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Druhá třetina se nám moc nepovedla, navrch měl soupeř. O přestávce jsme si to vyříkali, ve třetí třetině se výkon mužstva výrazně zlepšil. Z výhry mám pochopitelně radost.“
Petr Vlček, útočník Kohoutů:
„Před třetí brankou jsme si s Michalem Šimončičem vyměnili role. On šel na vhazování, stačil mi přihrát a já se trefil. Z naší strany to byla dobře sehraná situace.“
Martin Šejba, útočník Kohoutů:
„Vrátil jsem se po zranění, jsem rád za výhru i vstřelenou branku. Ve druhé části soutěže bychom chtěli být úspěšnější než v té první.“

Příští zápas – středa 29. prosince: Moravská Třebová - Česká Třebová (19.00).   Foto Jarda Koníček