Městské muzeum Česká Třebová Vás zve na akce pořádané v lednu 2018

Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin 1. ledna 2018 zavřeno
 

Semináře
Seminář pro začínající rodopisce Je určený zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy 1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 2. ledna 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Měnové systémy na našem území, měnové značky. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 

Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“ Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 9. ledna 2018, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin. V lednu si děti vyzkouší práci brašnáře. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Bližší informace podá lektorka semináře Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 

Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“ Je určený nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 16. ledna 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Realistický čili skutečný (Podoby evropského a domácího výtvarného realismu). Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.

Seminář pro pamětníky staré České Třebové Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 30. ledna 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Výletní místa v našem městě a jeho okolí. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Martin Šebela.

Vernisáž výstavy
Vernisáž výstavy s názvem Poklady i podivnosti, kuriozity a roztodivnosti aneb 130 let sbírkotvorné činnosti Městského muzea Česká Třebová proběhne ve čtvrtek 25. ledna 2018 od 17 hodin. Úvodní slovo pronese kurátorka výstavy Mgr. Jana Voleská, hudbou doprovodí Mgr. Milada Hamplová ze Základní umělecké školy Česká Třebová.