Za jeden provaz na vánoční besídce ve stacionáři               

Členové spolku Za jeden provaz s radostí přijali pozvání na vánoční posezení v českotřebovském stacionáři, které se konalo v pátek 15.12. Setkání se účastnili nejen klienti, ale také jejich rodiny a přátelé. Spolek Za jeden provaz jako spolupracující organizace přišel společně s nimi i s vedením sociálních služeb bilancovat končící rok 2017, naladit se na vánoční svátky i na nadcházející rok.

Po slavnostním zahájení, jehož se ujal ředitel sociálních služeb Josef Jurenka a vedoucí stacionáře Jana Fišarová, překvapili klienti hosty krátkým, ale velmi milým vystoupením. Nejprve tančili s třásněmi na vánoční píseň a poté zahráli hudební scénku „Ten umí to a ta zas tohle“, kdy každý klient představoval jinou profesi a měl k tomu odpovídající kostým. Když diváci setřeli slzičky dojetí, připojili se ke klientům členové Za jeden provaz a společně s nimi zazpívali několik vybraných koled.

Po skončení vystoupení poseděli všichni ještě chvíli u cukroví a pak se v poklidu rozjeli do svých domovů. Celá akce byla pro Za jeden provaz příjemným zakončením letošních aktivit, přestože si všechny letošní úkoly zatím odškrtnout jako splněné nemůžeme…  Vybavení relaxačního koutku, které zakupuje spolek za výtěžek 9. ročníku Podzimního benefičního plesu Za jeden provaz, je totiž objednané, avšak stále ještě v dopravě. Slavnostní předání se tedy uskuteční až v průběhu ledna, a tak si nejkouzelnější svátky v roce a hlavně dobrý pocit z obdarovávání ještě prodloužíme.

Všem spolupracovníkům i podporovatelům spolku děkujeme za přízeň v roce 2017 a těšíme se na setkání v roce 2018, který je pro nás rokem jubilejním, protože budeme slavit 10 let činnosti.    

Zuzana Kupková  foto: Zuzana Kupková