Českotřebovský deník 3/2017 (3/1)      
Pro studentku hledám podnájem 1 místnosti s příslušenstvím, cena dohodou, tel. 607 521 709

Nové světelné poutače na Novém náměstí

Za večerní tmy září docela pěkně, jenže samotné poutače náměstí neoživí, je zapotřebí, aby celý objekt Trávník dostal smysluplné využití. Když byla přestavba objektu v roce 2013 povolována, tak v žádosti byla náplň označena jako obchodní činnost, tedy malé obchodní centrum Trávník, které by jistě každý přivítal.  Současné využití bude však nejspíš jiné. V prvních letech zde byla restaurace a to docela vyhledávaná. Nyní máme restaurací i kaváren ve městě poměrně dostatek. Možná se podaří zajistit atraktivní využití, říká se o něm. Nejhorší co by mohlo být, by byla herna s provozem dlouho do noci, byť podle nového zákona o hazardu a tedy s přísným kamerovým dohledem a otevřením nejdéle do tří hodin. Nové náměstí potřebuje oživit ve dne  nikoliv v noci, jde o centrum města, které čeká na další příležitost. Smutný je pohled i na sousední omšelý "hotelový dům", který také pořád čeká  na nové využití i na prázdné prodejny, které se nedaří pronajmout... Foto Martin Šebela
Nápady pro Českou Třebovou opět v provozu

Tento projekt byl iniciován Martinem Saifrtem a stal se tak součástí nejsilnějšího opozičního uskupení v České Třebové - Koalice pro Českou Třebovou.  Po nutné odstávce tohoto systému, se opět napadyproct.cz vrací na internet a dává tak všem jedinečnou možnost zapojit se do dění našeho města.  Nápady pro Českou Třebovou fungují na facebooku a to jednoduše, stačí napsat svůj nápad či problém, označit na mapě místo, vložit fotky a odeslat. Po té mohou lidé diskutovat nad jednotlivými nápady a dát tak najevo našim zastupitelům, co občany opravdu ,,pálí”. Postupně budeme tyto dále propagovat tak, aby nezapadly a mnohé z nich se jistě dají realizovat bez větších nákladů.  Proto děkujeme na aktivitu Třebováků a dáváme jasně na srozuměnou, že se budeme snažit  náměty prosazovat a aby byla zpětná vazba tak budeme referovat, jak jsme  přitom dopadli.  Nejde nám o kritiku, ale o možnost vyřešit problémy, o kterých se zatím dobře neví a které mohou zbytečně trápit celé skupiny občanů.  Nápady pro Českou Třebovou, můžete také nalézt na facebooku a to na adrese: facebook.com/napadyproct. (Podobně funguje tento projekt i v jiných městech).
 
Přijmeme cvičitelku /cvičitele/ plavání na zkrácený pracovní úvazek.
Nabízíme pracovní dobu v dopoledních hodinách a velmi dobré finanční
pomínky.
Práce je vhodná pro ženy a muže, kteří mají rádi sport a práci s dětmi.
Předpokládaný nástup je leden - březen 2017.
Veškeré informace podá:
R.Klaclová, tel. 731131818, TJ Plavecké středisko Česká Třebová.


Úklidová firma přijme zaměstnance v České Třebové na zkrácený prac. úvazek.
Pracovní místo je vyhrazeno pro OZP, OZZ. V případě zájmu volejte tel.: 773 790 887 

  • Kohouti startují v novém roce do krajské ligy v Moravské Třebové
    První zápas letošního roku čeká českotřebovské Kohouty na ledě úřadujícího mistra, moravskotřebovského Slovanu. V pořadí třetí vzájemný souboj sezony se hraje ve středu 4. ledna, začátek utkání v 19.00 hodin. „Čeká nás ostrý start do nového roku, Moravská Třebová má v kádru řadu výborných hokejistů. Pochopitelně si přeji, abychom navázali na výkony a výsledky ze závěru loňského roku. Mimo hru je zraněný útočník Petr Vlček, jinak bychom snad měli být kompletní. Věřím, že do nedaleké Moravské Třebové přijedou povzbudit svůj tým fanoušci,“ připomíná manažer Kohoutů Vladimír Vaněk. Výsledek a komentář k utkání bude k dispozici 4. ledna až kolem půlnoci...
    K novému roku připravil českotřebovskému klubu nečekané překvapení brankář Ota Husár, který bezprostředně po závěrečném utkání letošního roku oznámil, že končí a odjíždí do zahraničí. „Stalo se něco, co nikdo nečekal. Po domácím střetnutí se Světlou nad Sázavou mi Ota Husár sdělil, že v České Třebové okamžitě končí a odlétá na Nový Zéland, kde se bude živit jako cukrář. Určité indicie jsem několik dnů měl, ale čekal jsem, že hráč přijde a vyloží karty na stůl. Stalo se 21. prosince, po výhře nad Světlou,“ přibližuje okolnosti manažer Kohoutů Vladimír Vaněk. Post druhého brankáře, zdá se, je pro Kohouty poněkud začarovaný. „Od jara do začátku přípravy jsem jednal s šesti brankáři. Všichni slibovali, někteří tady trénovali, nakonec všichni odřekli. Husár, který patří Dynamu Pardubice, přišel do České Třebové koncem října, tedy v průběhu rozehrané soutěže, ze Dvora Králové nad Labem. „Tento klub nám jej uvolnil, ovšem za částku sedmi tisíc korun. Zaplatili jsme a měli radost z toho, že budeme mít dvojici kvalitních brankářů. Omyl. Brankář Husár se po necelých dvou měsících sbalil, podrazil nás a způsobil nám problém,“ říká Vladimír Vaněk.
  • První akcí v nové tělocvičně na Skalce bude florbalový turnaj                           
    Jde o turnaj dorosteneckých výběrů regionů České republiky, který bude probíhat v nové hale na Skalce v sobotu od 9 - 22 hodin a v neděli od 8 - 18 hodin.

    Turnaj zaštiťuje hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a hmotně nás podpořilo také město Česká Třebová.

    V sobotu budou probíhat boje základních skupin, v neděli pak play off.  Zváni jsou jak hejtman, tak také starosta města.  Turnaj je otevřený veřejnosti, která bude moci poprvé prohlédnou podmínky pro sportování v nové tělocvičně.
    Projekt 12 klíčů v roce 2017

    Od nového roku dojde ke změně termínu a frekvence přednášek projektu 12 klíčů. Důvody chystané změny byly objasněny na posledním předvánočním setkání. V novém roce se budeme scházet jednou měsíčně vždy v pondělí od 17 do 18.30 hodin. Přednášky budou připraveny pro obě skupiny jak pokračujících tak nových účastníků. Plánovaná přednáška a její přesný termín bude vždy avizován prostřednictví českotřebovského zpravodaje a plakátů vyvěšených u budovy Kulturního centra.
    Nadále se budeme scházet v malém sále Kulturního centra Česká Třebová. Přednášky jsou volně otevřeny dalším zájemcům. Lednová přednáška se bude konat v pondělí 23.1. 2017 od 17 hodin a bude na téma „Kreativita, tvořivý život a rozvoj vnitřního světa“. Pokud nejste v projektu přihlášeni, můžete tak učinit prostřednictvím email kontaktu: aneta.unzeitigova@gmail.com nebo v kanceláři KC.
     
    Aktuální nabídka Cestovní agentury CAM - zájezdy s odjezdy z Č. Třebové 

    Cestovní agentura CAM s.r..o., Ústí nad Orlicí, M.R. Štefánika 234  tel.: 606 748 616   www.ckm-tour.cz
    vás zve na autobusové zájezdy s odjezdem z ČT
    Maďarské termály - BUKFURDO hotel Répce Gold 4*
    termín: 16.2. - 19.2.2017   Kč 4 350,-/osoba  cena zahrnuje: 3x ubytování s polopenzí, neomezený vstup do lázní, zapůjčení županu, pobytovou taxu, dopravu
    CHORVATSKO, Baška Voda, Makarska, Tučepi
    termín: 28.6.-9.7.2017 /10dní u moře/ Kč 6 950,-/osoba  ubytování v apartmánech 150m od moře
    cena zahrnuje: 9x ubytování, povlečení, pobytovou taxu, doprava autobusem
    J.Mánková - Agentura CAM Ústí nad Orlicí


  • NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ  PRODAVAČKA                                    


    Pracovní  náplň:

    ·         Prodej pekařských výrobků a zboží 

    Požadujeme:

    ·         Odpovídající vzdělání

    ·         Příjemné vystupování a pozitivní vztah k prodeji

    ·         Zkušenost s prodejem a obsluhou zákazníků výhodou

    ·         Zdravotní průkaz

    ·         Manuální zručnost

    ·         Trestní bezúhonnost

    ·         Pečlivost, samostatnost, spolehlivost 

    Nabízíme: 

    ·         Perspektivní zaměstnání

    ·         Zázemí české stabilní společnosti

    ·         Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení

    ·         Finanční ohodnocení odpovídající náročnosti pracovní pozice

    ·         Příjemný kolektiv

     

    Místo výkonu práce: Prodejna Nopek,a.s. Česká Třebová, Habrmanova 1509    

    Nástup ihned

    Prosím o zaslání životopisu na adresu:  obchody@nopek.cz

    Kontaktní osoba: pí. Matoušková Vladimíra Nopek,a.s. Vysoké Mýto Tel: 465 467 628