Českotřebovský deník 6/2016 (6.1.)
Dnes v pátek 6. ledna dopoledne se konala pracovní schůzka hejtamna Pardubického kraje na českotřebovské radnici se starostou města Jaroslavem Zedníkem. Společných projektů Pardubického kraje a města nyní řešíme několik, nejaktuálnější událostí je dokončení tělocvičny VDA v areálu na Skalce, kde proběhne o příštím víkendu první dvoudenní sportovní turnaj na kterém se představí dorostenecké florbalové výběry regionů České republiky.  Tím bude investice v hodnotě 57 milionů Kč a další investice města do nového parkoviště využita. To je však skutečnost, realita, je třeba řešit další problémy letošního roku 2017, který právě začíná.  Foto Luboš Kozel

Vdáváte se, ženíte se? Někdo v rodině bude mít svatbu?
Pak se přijďte inspirovat a načerpat profesionální rady. Tradičně a již po třinácté se můžete těšit 27. a 28. ledna 2017 na další ročník svatebního veletrhu Pardubice. Inspirace, rady profesionálů, jak si udělat svůj svatební den nezapomenutelným, ale i módní přehlídky svatebních a společenských šatů, ukázky svatebních účesů a líčení, květinových vazeb a dekorací, ochutnávky svatebního cukroví a dortů a mnoho dalšího opět předvede tradiční akce s nabitým programem ve 3 plných patrech budovy ČSOB Pojišťovny na Masarykově náměstí v Pardubicích.
„Letošní atraktivní součástí svatebního veletrhu v Pardubicích je soutěž o svatební cestu pro novomanžele v hodnotě 25 000 Kč do luxusního lázeňského resortu. Pro výherní snoubenecký pár bude tato svatební cesta zcela jistě překrásný zážitek na začátku společné cesty životem,” uvedla Adéla Trávníčková z pořadatelské agentury.
Svatební veletrh Pardubice začíná v pátek 27. ledna ve 14,00 hodin a končí v 18,00 hodin,
V sobotu pokračuje od 10,00 hodin a končí v 18,00 hodin Vstupné na veletrh je bezplatné.

Zdravotníci požadují navýšení mezd, kraj na to dá vše co získá od pojišťoven

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický dnes společně s radním pro oblast zdravotnictví Ladislavem Valtrem a ředitelem Nemocnice Pardubického kraje Tomášem Gottvaldem jednal se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny v čele s ředitelem Zdeňkem Kabátkem, hejtmanem Kraje Vysočina a předsedou správní rady pojišťovny Jiřím Běhounkem, ale také poslancem Davidem Kasalem a ředitelem regionální pobočky Michalem Provazníkem. Tématem bylo kromě navyšování platů zdravotnického personálu a úhrad pro rok 2017 také jednání o nové dohodě mezi krajem a VZP, jejíž poslední podoba byla uzavřena koncem roku 2012.
„V rámci setkávání s hejtmany se snažíme připravovat novou podobu rámcové dohody, jelikož platnost té stávající se blíží ke konci a je snaha je upravit ke spokojenosti obou stran a uplatnit dosavadní zkušenosti,“ uvedl předseda správní rady VZP a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Ten společně s dalšími představiteli VZP hovořil se zástupci kraje také o navyšování platů zaměstnanců ve zdravotnictví a úhradách v roce 2017.
„Na navýšení mezd zdravotníků posíláme vše, co přijde od státu, ale nedovedu si představit, že by to pro nás znamenalo další finanční zásahy do fungování nemocnic. V době, kdy plánujeme velké infrastrukturální investice, potřebujeme soustředit finance právě na jejich přípravu a následnou realizaci,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že finance z úhradové vyhlášky rozhodně na požadované navýšení mezd nestačí. Hejtman společně s radním Valtrem prosazuje společný postup všech krajů. „Je nutné, aby kraje prostřednictvím Asociace krajů držely jednotné stanovisko, protože se de facto pohybujeme v podobném prostředí a s naplněním vládního slibu mají problém téměř všechny nemocnice zřizované kraji,“ uvedl radní Ladislav Valtr.
 
Přijmeme cvičitelku /cvičitele/ plavání na zkrácený pracovní úvazek.
Nabízíme pracovní dobu v dopoledních hodinách a velmi dobré finanční pomínky.
Práce je vhodná pro ženy a muže, kteří mají rádi sport a práci s dětmi.
Předpokládaný nástup je leden - březen 2017.
Veškeré informace podá: R.Klaclová, tel. 731131818, TJ Plavecké středisko Česká Třebová.
 
Valná hromada ČKAIT

Jako tradičně na začátku roku se v Domě techniky v Pardubicích uskutečnila valná hromada České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) z celého regionu. Hostem za Pardubický kraj byl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který prezentoval investiční plány kraje pro nadcházející období.
„Stejně jako v minulých letech budou investice z krajského rozpočtu vysoké, připraveny máme pro následující roky projekty za více než tři miliardy korun, zejména v oblasti zdravotnictví. Prioritou budou centrální příjmy akutních oborů v Pardubické a Ústeckoorlické nemocnici,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který je zodpovědný za investice, majetek a kulturu.
Pardubický kraj je také připraven čerpat finanční prostředky z Evropské unie. „Od nového programovacího období se pozměnily podmínky získávání dotací. Operační programy byly centralizovány, takže se o podpoře většinou rozhoduje v Praze, čímž dochází ke konkurenční soutěži projektů z celé republiky,“ řekl Roman Línek. „I tak jsme na čerpání prostředků z evropských fondů připravení a v současné chvíli máme v zásobníku projekty za více než čtyři miliardy korun.“
Kraj již do výzev předložil 42 projektů, z nichž 28 tvoří projekty na zateplení budov, 13 projektů se týká modernizace škol a již schválená je dotace na modernizaci silnice Hrádek – průtah, která celkově vyjde na 82 milionů korun, přičemž 90 % částky bude hrazeno z evropských dotací.
Podobně jako v loňském roce přetrvává ve stavebnictví problém se zadáváním veřejných zakázek a dumpingovými cenami. Pomoci by v tomto měl nový zákon, kdy by významným kritériem kromě ceny byly reference a kvalifikační předpoklady. Dalším tématem valné hromady bylo i odborné stavební školství. Ocenění za mimořádné výsledky obdrželi studenti středních škol se stavebním zaměřením a z Dopravní fakulty Jana Pernera.
Profesní komora ČKAIT sdružuje na 30 tisíc odborníků, v Pardubickém kraji má přes tisíc členů. Její hlavní náplní jsou autorizační, vzdělávací a informační činnosti. Pardubická pobočka je také spoluorganizátorem soutěže Stavba roku v Pardubickém kraji.
 
Úklidová firma přijme zaměstnance v České Třebové na zkrácený pracovní úvazek.
Pracovní místo je vyhrazeno pro OZP, OZZ. V případě zájmu volejte tel.: 773 790 887 
 
Aktuální nabídka Cestovní agentury CAM - zájezdy s odjezdy z Č. Třebové 

Cestovní agentura CAM s.r..o., Ústí nad Orlicí, M.R. Štefánika 234  tel.: 606 748 616   www.ckm-tour.cz
vás zve na autobusové zájezdy s odjezdem z ČT
Maďarské termály - BUKFURDO hotel Répce Gold 4*
termín: 16.2. - 19.2.2017   Kč 4 350,-/osoba  cena zahrnuje: 3x ubytování s polopenzí, neomezený vstup do lázní, zapůjčení županu, pobytovou taxu, dopravu
CHORVATSKO, Baška Voda, Makarska, Tučepi
termín: 28.6.-9.7.2017 /10dní u moře/ Kč 6 950,-/osoba  ubytování v apartmánech 150m od moře
cena zahrnuje: 9x ubytování, povlečení, pobytovou taxu, doprava autobusem
J.Mánková - Agentura CAM Ústí nad Orlicí
 

NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ  PRODAVAČKA                                    


Pracovní  náplň:

·         Prodej pekařských výrobků a zboží 

Požadujeme:

·         Odpovídající vzdělání

·         Příjemné vystupování a pozitivní vztah k prodeji

·         Zkušenost s prodejem a obsluhou zákazníků výhodou

·         Zdravotní průkaz

·         Manuální zručnost

·         Trestní bezúhonnost

·         Pečlivost, samostatnost, spolehlivost 

Nabízíme: 

·         Perspektivní zaměstnání

·         Zázemí české stabilní společnosti

·         Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení

·         Finanční ohodnocení odpovídající náročnosti pracovní pozice

·         Příjemný kolektiv

 

Místo výkonu práce: Prodejna Nopek,a.s. Česká Třebová, Habrmanova 1509    

Nástup ihned

Prosím o zaslání životopisu na adresu:  obchody@nopek.cz