Florbalový klub Orlicko-Třebovsko ve Švédsku                 
 Začátkem roku 2017 se podařilo florbalovému klubu Orlicko-Třebovsko zúčastnit největšího florbalového turnaje mládeže na světě "Gothia cup". Turnaje se účastnilo 423 družstev ze 7 zemí. Českou republiku pak zastupuje více jak dvacítka týmů hráčů ve věku od 11 - 18 let.
Tým OT složený převážně z ročníků 2003 a 2004 odcestoval již 3.1.2017 směr Göteborg. Následovalo přípravné utkání a ve čtvrtek 5.1.2017 vypukl turnaj naplno. Skupina 2 byla obsazena čtyřmi švédskými týmy. Kluci bojovali a snažili se držet krok, ale potvrdila se síla tohoto sportu v jeho kolébce. Následně přišla fáze vyřazování. V sobotním dopoledni OT nastoupilo proti švédskému BK Vålberg. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, ale soupeř měl stále drobný náskok. V závěru ve snaze o vyrovnání došlo k otevření hry a rozhodujícímu náskoku. BK Vålberg zvítězil.
Pro celý tým byla účast na takovém turnaji obrovským zážitkem. Počínaje cestou, trajekty, dále setkání s hráči cizích zemí až po utkání, která se hrála v k halách s velkými tribunami a mnoha fanoušky. Turnaj dodal hráčům nové podněty pro zlepšování a především sportovní motivaci. Věříme, že tato účast nebyla zdaleka poslední a staneme se pravidelnými zástupci českého florbalu. Děkujeme také rodičům, kteří svým dětem tento zážitek umožnili.
Za kolektiv trenérů OT Josef Ludvíček