Co pro vás připravila knihovna na únor 2017


Upozornění pro návštěvníky knihovny -  uzavírka knihovny
Ve dnech 15.-18. února 2017 bude uzavřena celá knihovna včetně pobočky Parník z technických důvodů. Děkujeme za pochopení, pro vracení knih můžete využít bibliobox před knihovnou.
 
Upozornění pro návštěvníky dětského oddělení
V pátek 24. února bude zavřeno dětské oddělení z důvodu konání besed v rámci projektu Knížka pro prvňáčka, výpůjčky můžete po celý den vracet na oddělení pro dospělé.
 
Matyldino pohádkohraní
7. února od 16 hodin, dětské oddělení
Každé první úterý v měsíci probíhá od 16 hod na dětském oddělení Matyldino pohádkohraní. Pro děti  ve věku od 4 do 9 let je připravené vyprávění pohádek a příběhů s otevřeným koncem, který si zkusí samy domýšlet. Mohou se nechat unést svou fantazií, probudit představivost, naučí se lépe vyjadřovat a třeba se u toho i společně zasmějeme. Zkusíme si k danému příběhu něco vyrobit a samozřejmě nebude chybět nějaká ta dobrota. Vstupné dobrovolné.
 
Knihožrouti – dětský čtenářský klub
8. února od 16 hodin, dětské oddělení
Každou druhou středu v měsíci se v knihovně objevují KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám. Vstup zdarma. Vhodné pro děti 6 až 11 let. Knihožroutským světem vás od 16 hodin na dětském oddělení provede Lenka Špaisová.
 
Akce na oddělení Teenspace:

Zapař si s knihovnicí
2., 9., 16. a 23. února (čtvrtek), 14 – 18 hod., Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu např. Rebelka, Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč ji knihovnici.
 
Offline day – odpoledne plné deskových her a zábavy
6., 13. a 20. února (pondělí), 14 – 18 hod., Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Sázky a dostihy, Twister,  Activity a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní.
 
ROBO kroužek
1., 8., 15. a 22. února (středa), 15 – 17 hod., Teenspace
Postav a naprogramuj si svého robota se svým týmem. Oblíbený ROBO kroužek je vždy každou středu. Těšíme se na tebe. POZOR!! Máme dalšího robota a rozšiřujeme ROBO kroužek, tak neváhej a přihlas se. Počet míst je omezený. Vhodné pro děti starší 10 let. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
Challenge Jelly beans
27. února (pondělí) 15 – 17 hod., Teenspace
Máš rád/a výzvy a nebojíš se těch, které jsou nechutné? Přijď si zatočit ruletou a uvidíš, jaká na Tebe padne fazole. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
Připravujeme na březen: Rychlokurz práce s počítači pro začátečníky

Informační schůzka pro zájemce se uskuteční 6. března 2017 v 9 hodin, na které se domluvíme, co byste se rádi naučili. Kurz bude probíhat každé pondělí od 13. března do 24. dubna 2017 v přízemí Městské knihovny (oddělení Teenspace) vždy od 9:00 do 11:00 hod. Náplň kurzu se budeme snažit přizpůsobit podle požadavků zájemců. Cena celého kurzu je 240 Kč (7 lekcí/1 lekce zdarma). Po předchozí domluvě je možné navštívit pouze vybrané lekce, cena jedné samostatné lekce je 40 Kč. Kapacita omezená, zájemci hlaste se na půjčovně pro dospělé čtenáře. Bližší informace podá Adéla Voclová adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Připravujeme na březen:
Radek Jaroš: Koruna světa - Expedice Denali a Elbrus

17. března od 19 hodin, , velký sál Kulturního centra
Přijměte naše pozvání na přednášku profesionálního horolezce Radka Jaroše o jeho projektu Koruna světa - expedice Denali a Elbrus. Jde o první dvě expedice Radka Jaroše na nejvyšší vrcholy všech světadílů naší planety. Akce se bude konat 17. března ve velkém sále Kulturního centra od 19 hodin, ale už od 9. ledna si můžete koupit lístky v předprodeji. Vstupné 200 Kč. Předprodej probíhá v 1. patře městské knihovny.
 
JSME TADY PRO VÁS

Knihovna, to už dávno nejsou jen knihy. Můžete si půjčovat časopisy, deskové a stolní hry, eknihy, mapy, komiksy nebo třeba audioknihy. Letos jsme rozšířili nabídku o tyto časopisy: Ottobre design fashion kids, Téma, Železničář, Apetit, Modelář, First Class, pro děti časopis Dráček a pro teenagery Star wars. Ze stolních a deskových her si nově můžete vybrat k hraní domů například: Abaku, Šplouch, Dixit Quest 2, Activity-gold edition, Krycí jména nebo strategickou dřevěnou hru Quoridor. Doplnili jsme průvodce a mapy na vaše zahraniční i tuzemské cesty, při kterých můžete pohodlně číst elektronické knihy, kterých nabízíme zdarma ke stažení více než 3 000. Vše, co si můžete půjčit, najdete  u nás v katalogu http://vufind.katalogknih.cz/ A pokud vám něco chybí, napište nám, abychom to dokoupili. Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/ Psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz nebo volejte 732 756 827.