Kohouti vyhráli základní část krajské hokejové ligy 

Dvě kola před koncem základní části krajské ligy si hokejisté České Třebové zajistili první místo. O skvělém dílčím úspěchu rozhodli v nedělním utkání s Moravskou Třebovou, kterou na vlastním ledě, i díky dvěma využitým přesilovkám, zdolali 4:2. Dramatickému střetnutí přihlíželo 548 diváků. Kohouti půjdou do play off z první pozice a ve čtvrtfinále změří síly s osmým týmem soutěže (druhým nejlepším ve skupině B).
Česká Třebová – Moravská Třebová 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky: 12. Stehno (Pejcha, Škvor), 46. Zadina (Lesák, Hemský), 49. Hemský (Jindřich, Lesák), 50. Kavalír (Jindřich, Hemský) – 23. Schneider (Aulehla, Maška), 54. Aulehla (Čikl).
Rozhodčí: Doležal – Málek, Kukeně. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváků: 548. Nejlepší hráči: Jindřich, Kavalír – Aulehla.
Česká Třebová: Nimmerrichter – Lesák, Vondráček, Škvor, Veselý, Fink, Boruch – Hemský, Jindřich, Zadina – Kavalír, Stehno, Pejcha – Zítka, Šimončič, Schejbal – Smékal, Janoušek.
Moravská Třebová: Štefl (9. Turek) – Rosendorf, Pokorný, Rajnoha, Polák, Kutmon, Kvapil – Schneider, Čikl, Aulehla – Muselík, Kobza, Řehulka – Faltus, Maška.
Začátek utkání vyzněl pro Kohouty, hostujícího brankáře Štefla prověřili během prvních pěti minut Jindřich, Zítka a Janoušek. V čase 8:51 odjel zřejmě zraněný gólman Štefl na střídačku a jeho místo zaujal náhradník Turek. Ten kapituloval ve chvíli, kdy dva jeho spoluhráči (Pokorný a Řehulka) seděli na trestné lavici. Nabídnutou přesilovku pěti proti třem Kohouti využili, v čase 11:07 se k odraženému puku dostal Stehno a mířil přesně – 1:0. Domácí hokejisté pak měli ještě 110 vteřin výhodu jednoho hráče v poli, ale další gól nepřidali. V závěru první třetiny, při hře ve čtyřech, poslal Stehno do úniku Kavalíra, který stoprocentní šanci neproměnil.
Do druhé části kvalitního zápasu odstartovala lépe Moravská Třebové. Ve 23. minutě prolétl kolem obránce Veselého po pravém křídle Aulehla, ve skrumáži se puk šťastně odrazil ke Schneiderovi, na kterého „zívala“ odkrytá českotřebovská branka – 1:1. Hosté viditelně ožili, ale do nebezpečných akcí se častěji dostávali Kohouti. Ve 26. minutě spálil slibnou příležitost Pejcha, o tři minuty později nedokázal skákavý puk zkrotit a poslat do opuštěné moravskotřebovské branky domácí obránce Vondráček. Kohouti pak propadli při další přesilovce, kdy jejich obraně zatápěl především rychlý Aulehla. Hezkou kombinační akci předvedli domácí až ve 36. minutě. Jindřich se Zadinou připravili dobrou palebnou pozici pro Hemského, jehož střelu vytěsnil levým betonem brankář Turek.
V úvodu závěrečné třetiny nedokázali Kohouti potrestat nedovolený zákrok Aulehly na brankáře Nimmerrichtera, sudí Doležal jim v oslabení nepochopitelně prominul hru v pěti hráčích. Štěstí se na Kohouty usmálo v čase 45:36, kdy se ujala Zadinova střela (spíše nahození) od mantinelu, při níž hostujícímu brankáři mistrně clonil Jindřich – 2:1.
Do dvoubrankového vedení se Česká Třebová dostala ve 49. minutě, a to opět díky využité přesilové hře. Jindřichovu krásnou křížnou přihrávku s jistotou proměnil kanonýr Hemský – 3:1. O minutu později vypracovali Smékal s Janouškem gólovou šanci pro Zítku, který pálil vedle. Zákonitě přišel trest. V čase 53:10 trestal zaváhání českotřebovských obránců výborný Aulehla – 3:2.
Zápas získal nový náboj. Domácí si vypracovali další dvě slibné příležitosti, jenže Stehno trefil dělovkou pravou tyčku moravskotřebovské branky, po ráně Hemského a zásahu gólmana Turka se puk otřel o levou tyčku. V čase 58:42 si Slovan vybral oddechový čas a vzápětí odvolal brankáře. Hemský prázdnou branku minul, Kavalír měl v čase 59:43 přesnější mušku – 4:2.
HLASY PO UTKÁNÍ:
Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů: „Výhra nad úřadujícím mistrem z Moravské Třebové se nerodila lehce. Je třeba ocenit nasazení a bojovnost našich hráčů, kterým blahopřeji k prvnímu místu po základní části soutěže. Podařilo se nám splnit důležitý dílčí úkol.“ Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů: „Diváci viděli kvalitní a vyrovnané utkání, o našem vítězství rozhodly dvě využité přesilové hry. Mám radost z toho, že se nám podařilo splnit první úkol, který nám vedení klubu před sezonou stanovilo. Děkujeme fanouškům.“
Příští zápas – středa 25. ledna: Choceň – Česká Třebová (18.30).