Prestige cycling team

rádi bychom Vám představili spolek cyklistů, který slaví třetí výročí od svého založení. Cílem je sdružit nadšence horské cyklistiky v regionu Českotřebovska a podpořit mladé sportovce, kteří mají i vyšší ambice a chtějí si vyzkoušet svět elitních horských kol. Našim svěřencem je Michal Vejda, který začal horskou cyklistiku až v 17-ti letech, ale jeho systematický trénink a nadšení realizačního týmu mu pomohlo dostat se mezi elitní bikery v České Republice. Klub vlastní licenci Českého svazu cyklistiky, což je nutná podmínka pro účast na závodech Českého poháru, kde je jedinečná šance poměřit síly nejen s domácími ale i s evropskými závodníky.                                                       

Jako klub pořádáme v Rybníku závod horských kol pod názvem Rybnický MTB maraton (termín pro letošní rok je 12.8.2017) a v rámci závodů jsme otevřeli projekt pro mladé začínající závodníky „Hledáme naděje“. Cílem projektu je pomoci mládeži aktivně se zapojit a hlouběji proniknout do tohoto krásného sportu. První takovou nadějí je Martin Blaho(rodák z Libchav), který bude startovat v letošním roce v Českém poháru v kategorii juniorů. Realizační team je sestaven z členů klubu, kteří navíc zajišťují kompletní technický servis, poradenství a také podporu při nákupu velomateriálu. Kdo z rodičů přemýšlí o zapojení svých dětí do výše popsaných aktivit, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám pomůžeme při rozhodování, zda je cyklistický sport vhodnou variantou.

Závěrem bych Vás chtěl pozvat na některou z akcí konanou v našem regionu, ať je to vlastní závod v Rybníku, Českotřebovský cyklomaraton, Ústecký bikemaraton  či Ústecké schody, kde všude naše členy určitě potkáte, případně navštivte naše webové stránky: www.prestigemtbteam.cz.

Za Prestige cycling team   

Roman Vejda, předseda spolku