TRADING CENTRE v Litomyšli - FEEDBACK Z DOMOVA I ZE ZAHRANIČÍ

Chceme být kvalitní střední školou, chceme úspěšné maturanty, chceme schopné a spokojené absolventy. Jak zjistíme, že se nám práce daří a že se nám tento pedagogický sen plní? Necháme naše absolventy napospas životu.  Uplyne nějaký ten měsíc, rok a oni nám sami od sebe pošlou zpětnou vazbu. Funguje jako zaručený životabudič.
Seznamte se s feedbacky dvou našich absolventů Michala Vomočila a Lucie Dalecké. Po lidské i profesní stránce stihli již dozrát, proto bereme jejich slova vážně. Posuďte sami …
Dobrý den, paní ředitelko,
úplnou náhodou jsem na internetu narazil na Trading Centre, našel jsem kontakt na Vás a hned jsem si vzpomněl na ty roky, které jsem na TC prožil. Musím přiznat, že v mé kariéře byly tyto roky zásadní, protože mi ukázaly směr, jakým bych se měl ubírat.
Po civilce jsem vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu informatiky a statistiky. Pak jsem začal pracovat jako SAP Konzultant – nejdříve v Siemens IT Business Solution, pak v Atos Consulting, pak jsem odešel do Německa do Hyundai Motors Europe a nyní jsem zakotvil ve farmaceutickém koncernu Merck KGaA v Darmstadtu u Frankfurtu nad Mohanem, kde mám na starosti projekty SAP pro finanční moduly. Moje práce je hodně technologická (IT) a zčásti manažerská. Naštěstí technologická část převažuje :-)
Jsem rád, že jsem mohl takto zavzpomínat. Chtěl bych Vás tímto pozdravit a popřát hodně úspěchů v TC a i doma.
Lucie Dalecká hodnotí, jakým přínosem pro ni studia na TC byla: Když jsem v 9. ročníku stála před těžkým rozhodnutím, jakou střední školu si vybrat, rozhodla jsem se pro soukromou školu v Litomyšli, která na první pohled působila velmi přívětivým, až bych řekla domáckým dojmem. Vyhovoval mi lidský a individuální přístup. Díky báječnému jednání učitelů byl přestup ze základní na střední školu snazší. Vaše forma výuky a pracovní elán se staly pro studenty neocenitelným přínosem. V roce 2007 jsem úspěšně absolvovala maturitní zkoušku, o tři roky později zakončila bakalářské studium v oboru management. Během studia na vysoké škole jsem často čerpala ze znalostí získaných na TC.  Nyní mám již šestiletou praxi jako manažer tvorby katalogů. Koordinuji práci svou i svých kolegů, denně komunikuji se zahraničními partnery. Velmi často a ráda vzpomínám na studia v Litomyšli, dala mi skvělý základ pro mou profesi, která mě baví, motivuje, umožňuje růst, a naučila mě budovat přátelské pracovní prostředí a dobré mezilidské vztahy.
Michalovi, Lucii děkujeme a přejeme jim, stejně jako všem našim absolventům, mnoho štěstí a úspěchů.
Spontánní ohlasy absolventů, které si najdou cestu do naší školní mailové schránky, nás těší, dodávají nám energii – minimálně do konce června.
Mgr. Marie Janoušková