Na sídlišti Borek vznikne nové dětské hřiště                         


Rada města na svém pondělním jednání dne 16. ledna 2017 upřesnila, že s v případě přiznání investičního grantu z rozpočtových prostředků Ministerstva vnitra ČR na realizaci projektu „Česká Třebová - Dětské hřiště sídliště Borek“, v celkové částce 405.052,- Kč, poskytne částku z rozpočtu města na rok 2017 na realizaci výše uvedeného projektu finanční spoluúčast v maximální výši 205.052,- Kč, to je 50,62 % z celkových předpokládaných nákladů. 
Záměr vybudovat v Borku dětské hřiště byl schválen na prosincovém jednání Zastupitelstva města s tím, že je třeba upřesnit jeho vybavení tak, aby bylo v v souladu s projektem.  V materiálech pro zastupitele byly totiž uvedeny jako budoucí vybavení hřiště posilovací a protahovací prvky, které známe např. z vybudovaných  hřišť v Javorce a nyní i na Horách, které však podle dokumentace „nejsou vhodné pro děti“ a mohou je využívat z bezpečnostních důvodů pouze osoby starší 14 let.
Také v podmínkách dotace je mimo jiné uvedeno, že dotaci nelze poskytnout na workoutové a posilovací prvky pro vybavení hřišť. V nákresu však byly tyto cvičební stroje (určené pro dospělé) jako vybavení dětského hřiště uvedeny.  Výše uvedené by mohlo znamenat nesoulad záměru s podmínkami dotace, měli bychom se  takých chyb vyvarovat. Záměr je připravován v rámci prevence kriminality a rozšíření volnočasových aktivit pro děti a mládež, proto by měly být instalované prvky hřiště vhodné především pro tuto věkovou kategorii

Příklad posilovacího stroje