Z Orlického deníku:


Na nové hale se propadla střecha. Sportovci stihli včas utéct

Česká Třebová - Večerní Českou Třebovou zněly sirény. Krátce před jednadvacátou hodinou tu došlo ke zřícení střechy na nově postavené sportovní hale Na Skalce. Zrovna tu probíhal florbalový turnaj dorostenecké kategorie, událost se naštěstí obešla bez zranění. "Všichni stačili včas utéct," uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda s tím, že na místo vyjely tři posádky zdravotníků. Nakonec ošetřovali dvě lehká zranění, sportovců, získané ve zmatku a panice při rychlém úniku z prostor haly.

Provalila se celá střecha a jsou probořené i boky haly. Takže na odpis," informoval na facebookové stránce Roman Roun. " Zkolabovala střecha a zřítila se do prostoru haly. Všichni účastníci jsou naštěstí v pořádku. Turnaj je zrušen a všichni míří do svých domovů," doplnil informace Lukáš Novák. Proč se střecha zřítila, není jasné. "Příčinu zatím neznáme. Na místě je šest jednotek hasičů, čekáme na psovoda, který místo prověří termokamerou," řekl pro Orlický denik operační důstojník krajských hasičů. Nahlášení události bylo v 21:57, výjezd do dvou minut, přijelo 6 jednotek hasičů. Hala měla být slavnostně otevřena v neděli 15. ledna odpoledne před finálovým zápasem turnaje dorosteneckých výběrů ve florbale, který byl pro novou sportovní halu první zkouškou.  Do večera probíhal turnaj podle programu a nic žádné katastrofě nenasvědčovalo.

Měla to být velká premiéra! Sportovní halu za necelých 57 milionů korun nechal postavit Pardubický kraj. Zkolaudována byla teprve na začátku ledna. Víkendový turnaj tam byl první událostí, kterou mělo završit nedělní slavnostní otevření za účasti hejtmana Martina Netolického. Ten tam nakonec byl už v sobotu večer. Na místo se vydal krátce po zřícení střechy.  "Jsem přesvědčený, že střechy tohoto typu musí třicet, čtyřicet centimetrů sněhu unést. Budu se velmi pečlivě zajímat o to, co se tady stalo. A pokud se prokáže chyba, pokud je to šlendrián, budu trvat na potrestání," uvedl hejtman na místě pro Deník. Kolaudaci provázely podle něj jen komplikace s požárními předpisy, ty se ale podařilo odstranit. S nosnou konstrukcí prý problémy nebyly.

Podle svědků se střecha začala drolit, začaly se sypat kusy polystyrenu, až se následně propadla celá střecha. „Hala je na rekonstrukci," konstatoval hejtman.


A ještě odpolední snímky. Turnaj probíhá podle rozpisu, pořádající klub  vzorně zajišťuje všechno co je zapotřebí. Právě probíhá utkání výběrů Karlovarského a Plzeňského kraje proti Jihomoravskému a Zlínskému kraji. Do zřícení  střechy zbývá ještě šest hodin....


Fotografie www.facebook.com