Slavnostní otevření lisovny plastů

a moderního logistického centra v Sázavě

V pátek 10. února 2017 proběhlo za přítomnosti hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, senátora Petra Šilara, radního Pardubického kraje pro školství Bohumila Bernáška a dalších významných hostů slavnostní otevření provozu nového výrobního areálu společnosti Forez v Sázavě.  Součástí ceremoniálu přestřižení pásky byla komentovaná prohlídka a ukázka provozu v nově vybudované lisovně plastů i moderním logistickém centru.
Výstavba nového areálu firmy Forez v Sázavě, který dnes poskytuje komplexní zázemí pro výrobu i zaměstnance včetně cca 1300 m2 tzv. chytrého skladovacího prostoru, probíhala od dubna 2016 do ledna 2017.
„Realizaci jsme připravovali již od roku 2013,“ upřesnil výkonný ředitel a současně jeden z majitelů Martin Pecháček a dále doplnil: „Na podzim 2013 jsme s panem  architektem Mikulášem Medlíkem řešilijak by areál mohl vypadat, rozběhli jsme nezbytné procesy a následně vybrali generálního dodavatele firmu Sapa, se kterou jsme v roce 2015 podepsali smlouvu o výstavbě. Tu zvládli v dohodnutém termínu a my jsme tak již v říjnu 2015 mohli zahájit instalaci našich lisů. Poděkování patří všem, kteří se na celém procesu podíleli, ať již šlo o realizaci stavby nebo instalaci lisů či softwarového vybavení. Díky skvělým spolupracovníkům na straně projektantů a dozoru stavby se nám podařilo překlenout určitou názorovou rozdílnost automotive a stavebnictví, některé věci jsme se zkrátka museli vzájemně naučit. Zvládnul se velký objem práce v krátké době a dnes zde můžeme nejen slavnostně zahájit provoz, ale především dále rozvíjet naše aktivity a nadále podporovat rozvoj celého regionu,“ zakončil Martin Pecháček.
Nový výrobní areál Forez nabízí zájemcům práci vhodnou pro muže i pro ženy v čistém prostředí, zaškolení, řadu zaměstnaneckých benefitů a mimo jiné také svoz na trase Ústí nad Orlicí – Česká Třebová – Lanškroun – Sázava a zpět.