1. semifinále pro nás                
Sedm stovek diváků se přišlo podívat na první semifinálový zápas českotřebovských Kohoutů, kteří využili výhody domácího prostředí a porazili nebezpečnou Chrudim. Důležité vítězství vystřílel první útok, uzdravený Jakub Fúzik se trefil třikrát a Ladislav Jindřich přidal dvě branky. V závěru nechybělo mnoho, aby se mezi střelce zapsal také brankář Kamil Nimmerrichter.
 
Česká Třebová – Chrudim 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky: 4. JIndřich (Zadina), 23. Fúzik (Jindřich, Zadina), 27. Fúzik (Jindřich, Zadina), 29. Jindřich (Boruch, Fink), 47. Fúzik (Jindřich, Zadina) – 3. Kišš (Burkoň, Jiří Polák), 27. Haltuch (Novák), 56. Haltuch (Karásek).
Rozhodčí: Kukeně, Kolář – Urubčík, Vepřovský. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváků: 692. Nejlepší hráči: Jindřich, Fúzik, Zadina. Stav série: 1:0.
Česká Třebová: Nimmerrichter - Vondráček, Lesák, Škvor, Veselý, Fink, Boruch – Fúzik, Jindřich, Zadina – Kavalír, Stehno, Pejcha – Zítka, Pelán, Šimončič – Fousek, Schejbal.
Chrudim: Ament – Mlejnek, Kalous, Seidler, Burkoň, Budínský, Machač – Kišš, Novák, Jiří Polák – Plch, Ondřej Polák, Dobiáš – Haltuch, Jan Polák, Karásek.
Kohouti se na soupeře vrhli jako hladoví psi, jenže velmi brzy zapomněli na zadní vrátka a v čase 2:50 inkasovali z hole zkušeného Kišše – 0:1. O bleskové vyrovnání se postaral Jindřich, který v čase 3:11, po přesné přihrávce Zadiny, napálil puk pod horní tyčku – 1:1. Hosté vsadili na důraznou hru a výborné bruslení, což nebylo žádné překvapení.
V 7. minutě chyboval v rozehrávce českotřebovský kapitán Lesák, střelu Jana Poláka zneškodnil pozorný brankář Nimmerrichter. V první třetině nebezpečnější hosté se dostali do ještě jedné gólové příležitosti, kterou v 15. minutě zmařil výborným zákrokem Nimmerrichter.
Nástup do druhé třetině vyšel lépe Kohoutům a opět u toho byla první útočná formace. Po přihrávce Zadiny střílel pohotově Jindřich, k odraženému puku se dostal důrazný Fúzik a nekompromisně jej v čase 22:09 poslal do chrudimské branky – 2:1.
Vzápětí se s brankami málem roztrhl pytel, během tří minut padly celkem tři. Hosté se v čase 26:34 dočkali laciné vyrovnávací branky, jejím autorem byl Haltuch – 2:2. Na ráznou odpověď potřebovali hokejisté České Třebové pouhých 18 vteřin, po skvělé přihrávce Jindřicha strh vedení na stranu Kohoutů s chutí hrající Fúzik – 3:2. Ještě veseleji bylo v čase 28:29, kdy po přihrávce obránce Borucha s přehledem skóroval Jindřich – 4:2.
V polovině kvalitního utkání zbytečně fauloval gólman Nimmerrichter, jeho spoluhráči dvě minuty hry v oslabení přežili. Ve 35. minutě se karta obrátila, na trestnou lavici zasedl chrudimský obránce Machač. Vondráček poslal přesným pasem do úniku Jindřicha, jehož blafák zlikvidoval brankář Ament. V závěru druhé třetiny bylo horko před českotřebovskou brankou, po zaváhání Zítky zhasili požár obránce Boruch a brankář Nimmerrichter.
Do tříbrankového vedení se Kohouti dostali ve 47. minutě, při přesilovce udeřil výborně hrající první útok, z hattricku se radoval Fúzik – 5:2. V 53. minutě přehlédli rozhodčí faul gólmana Amenta na Pelána, vzápětí poslali na hanbu domácího útočníka Zítku. Ještě větší chybu udělali rozhodčí v 56. minutě. Hostů nepochopitelně odpustili zakázané uvolnění, ti v čase 55:09 snížili Haltuchem na rozdíl dvou branek – 5:3.
V čase 59:00 byl vyloučen obránce Škvor, hosté si vybrali oddechový čas a poté vsadili na hru bez brankáře. Prázdnou chrudimskou branku minul kapitán Lesák, po něm se netrefil ani gólman Nimmerrichter.
Příští zápas – středa 1. března: Chrudim - Česká Třebová (18.30).

HLASY PO UTKÁNÍ:

Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů:
„Soupeř podle očekávání napadal v hloubce našeho obranného pásma. V první třetině nám to dělalo problémy, ve druhém dějství se naše hra zlepšila. Právě v tomto úseku zápasu jsme rozhodli o svém vítězství. Hráčům děkuji za předvedený výkon a také za to, že se nenechali v závěru vyprovokovat k oplácení.“

Kohouti úspěšně odstartovali do semifinálové partie s Chrudimí, když v prvním střetnutí využili výhody domácího ledu a vyhráli 5:3. O všechny branky se postaral první českotřebovský útok hrající ve složení Fúzik – Jindřich – Zadina. Přinášíme hlasy z tábora spokojených Kohoutů.

 

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Cesta za první výhrou nebyla snadná. Soupeř od první třetiny dokazoval, v čem jsou jeho přednosti. Výborně zahrál první útok. Jsem rád, že se střelecky probudil Jakub Fúzik. Poděkování patří fanouškům, kteří svůj tým opět podrželi.“

Pavel Pelán, útočník Kohoutů:
„Splnili jsme první dílčí cíl, vyhrát úvodní zápas doma. Chrudim byla nepříjemným protivníkem, podobně jako Havlíčkův Brod velmi dobře bruslí. O výhře jsme rozhodli ve druhé třetině.“

Jakub Fúzik, útočník Kohoutů:
„Byl to těžký zápas, což se dalo čekat. Dobře zachytal Kamil Nimmerrichter a rozhodující bylo, že nám tam napadaly branky. V pátém čtvrtfinálovém utkání s Brodem jsem se trápil,
teď jsem si spravil chuť. Jdeme dál, první výhra ještě nic neřeší.“

Kamil Nimmerrichter, brankář Kohoutů:
„Chrudim byla velice nebezpečná, zejména v první třetině se dostala do několika slibných šancí. Něco jsem pochytal, kluci dobře bránili. Mám radost, že se po zranění střelecky prosadil Kuba Fúzik.“

Jakub Pejcha, útočník Kohoutů:
„Soupeř byl nepříjemný, bruslil a hrál tvrdě do těla. Škoda, že Kamil Nimmerrichter nedal těsně před koncem branku, to by byla sranda. Musíme se dobře připravit na druhý zápas v Chrudimi.“

 Pavel Kavalír, útočník Kohoutů:
„Od začátku se hrálo ve vysokém tempu, oběma mužstvům to ubralo síly. Mám pocit, že nám jich zbylo o trochu více. Rozhodující bylo, že jsme byli efektivnější v koncovce.“

 

Foto Jarda Koníček