Třebováci vystavovali na Holiday World 2017              

Nechce se tomu věřit, ale Středoevropský veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2017, který se konal v Praze od 16. do 19. února,  překročil již  pětadvacáté narozeniny. Tuto největší prezentaci měst a regionů České republiky doprovázely nabídky mnoha cestovních kanceláří od nás i ze zahraničí a také rozsáhlá expozice souběžného veletrhu TOP GASTRO & HOTEL.
Již po několik let se na pražském výstavišti v Holešovicích prezentuje svou samostatnou expozicí i Česká Třebová. Nepřehlédnutelný výstavní stánek se opět nacházel ve vstupní části veletržní haly, v sousedství Plzeňského kraje a nedaleko kraje Moravskoslezského, který byl partnerským regionem Holiday World pro letošní rok.
Výtvarné zpracování expozice našeho stánku doznalo, oproti loňskému roku, podstatné změny. Autor Michal Horák tentokrát vsadil  na kulturu. Nosným motivem výzdoby, kromě fotografických záběrů z atraktivních míst, se stala propagace dvou významných kulturních událostí ve městě. Devátého ročníku hudebního festivalu Bennewitz a osmého ročníku Jazzrock Festu, který se uskuteční v letním období na fotbalovém stadionu Pod Jelenicí. Na pultu stánku se objevily i nové skládanky, které obohacují nabídku městských turistických zajímavostí. Do nového hávu se oblékly Naučné stezky v okolí města, Rotunda sv. Kateřiny a také Kozlov – kraj Maxe Švabinského. Pozornost si jistě zaslouží i nové kapesní vydání dvou mapových průvodců, Město Česká Třebová krok za krokem a dále průvodce po širším okolí, ve kterém návštěvníci najdou informace  o studánkách a pramenech,  památných kamenech, smírčích křížích a památných stromech. Všechny jmenované prospekty lze bezplatně získat v Informačním centru města, k jehož propagaci přispělo i čepování netradičního zázvorového piva z pivovaru Faltus.
Návštěva jednoho z nejvýznamnějších středoevropských veletrhů cestovního ruchu přináší vždy nevšední zážitek, který bývá často umocněn bezprostředními dojmy z výstavy, setkáním se zajímavými osobnostmi a i nějakým tím dárkem na památku. Pokud jste se letos na Holiday World do Prahy také chystali a nevyšlo vám to, přijeďte za rok. Určitě se bude opět na co dívat.
Text i foto Milan Michalski