Oblastní hokejová liga spěje k vyvrcholení                          
V oblastní hokejové lize startuje v letošní sezóně 7 družstev. Soutěž řídí okresní svaz ledního hokeje, připravil i pro letošní sezónu zajímavou soutěž, ve které dostaly prostor B týmy tří zavedených "krajských" týmů, tedy z Chocně, Litomyšle a Moravské Třebové a vedle nich týmy IHC Česká Třebová, HC Žamberk, Dlouhoňovice a Voděrady. Hraje se na zimních stadionech, jde tedy o finančně náročnou soutěž, která se hraje od listopadu do března. O tamto víkendu se hraje již poslední 21. kolo soutěže.  Není to jen "okresní přebor", protože zde hrají také dva týmy z okresu Svitavy. Přihlásit se tým může i do jiné než územně příslušné soutěže, příkladem může být tým Lanškrouna, který patří do naší oblasti, ale hraje hraje (bohužel) jinde, na Královéhradecku. Lichý počet účastníků znamená, že  v každém kole má jeden mančaft volný termín, a počet odehraných zápasů tedy nebyl rovnoměrný.  V popředí tabulky jsou B týmy týmů, které mají největší hokejovou tradici: Chocně, Litomyšle a Moravské Třebové. Je to dobrý příklad  jak zaručit, aby si nejlepší  mohli také zahrát krajskou ligu.  V České Třebové jsme se touto cestou nevydali, tým Kohouti startující v krajské lize, má dost svých starostí a tak B tým udržel jen jedinou sezónu, byl další finanční zátěží. A tak se osamostatnil a již druhou sezónu hraje pod názvem IHC Česká Třebová. Jeho výsledky aktuálně odpovídají pátému místu v tabulce oblastní ligy.  Tým měl slabé chvilky a dostal někdy opravdu "nášup" (např. 25. ledna v Litomyšli 17:0), jindy zase zahrál dobře a dosáhl slušného výsledku (např. v předchozím kole 2.2. IHC - Voděrady 3 : 2). V tým hrají Třebováci, sestava nestojí na žádném hostování nebo koupených hráčích odjinud.
V sobotu 11. února hostil IHC favorizovaný B tým Spartaku Choceň, je vedoucím týmem tabulky oblastní ligy. Byl to důležitý zápas, protože v případě úspěchu mohl IHC pomýšlet na účast ve finálové čtyřce, která bude hrát o vítěze oblastní ligy. Šance domácích v sobotním utkání  se zvětšila, když soupeř z Chocně přijel jen s 11 hráči, zatímco IHC nastoupilo v plné síle.  Také průběh utkání byl vyrovnaný. Po dvou třetinách prohrávali domácí 1 : 2 a stále bojovali, dokázali ostřelovat choceňského brankáře ze všech stran, měli několik přesilovek. V polovině poslední třetiny se jim podařilo vyrovnat na 2 : 2 a tlak domácích pokračoval, hráči i několik desítek diváků v ochozech se těšilo na vítězný gól. Nakonec padl po rychlém útoku v 57. minutě  hry, ale bohužel do českotřebovské branky. Nic nepomohla ani poměrně dobře zahraná power play bez brankáře v posledních dvou minutách zápasu.
Choceň nakonec vyhrála 4 : 2  (fotografie z 3. třetiny zápasu)                                                                                     MM

Tabulka k 12.2. 2017

 
 
  #     Tým Web   Z   V   VP   PP   P   Skóre   B  
 
  1.   web >   18   13   1   1   3   133:64   42  
 
  2.   web >   17   12   1   1   3   103:54   39  
 
  3.   web >   18   9   4   0   5   99:53   35  
 
  4.       17   8   0   2   7   98:72   26  
 
  5.   web >   18   8   0   2   8   64:94   26  
 
  6.   web >   17   4   1   1   11   47:91   15  
 
  7.   web >   17   0   0   0   17   38:154   0  
 
Poslední kolo rozhodne o vítězi základní části a o čtvrtém postupujícím do playoff. V sobotním utkání prohrála Č. Třebová s Chocní "B" a vidina play-off se jim velmi vzdálila. Druhé sobotní utkání se v Dlouhoňovicích pro špatné počasí neodehrálo. V neděli přivítají Voděrady Žamberk a jakýkoli bodový zisk jim zaručí postup do play-off.