Nová lesní školka                                   


V reakci na článek v iČZ bychom vám chtěli představit novou lesní školku - Dětský lesní klub Letokruh z.s. Česká Třebová, který sídlí v lesní chaloupce u obce Přívrat.
Lesní školka vznikla v roce 2016 rodičovskou iniciativou, jako nestátní nezisková organizace. Jedním z impulzů ke vzniku byla touha po alternativním způsobu a přístupu ke vzdělávání předškolních dětí, který v České Třebové a blízkém okolí scházel.
Navazujeme na koncepci lesních mateřských škol, tedy s dětmi venku za každého počasí. Jsme členy Asociace lesních mateřských škol. Náš školní vzdělávací program „Barevný rok v lese“ vychází  z metodiky RVP PV.
Zabýváme se předškolním vzděláváním pro děti od 2,5 do 7 let. Dbáme na individuální a laskavý přístup v malém kolektivu, ve skupině je maximálně 16 dětí, o které se starají 2 průvodci-pedagogové - Martina Hermanová a Michaela Janušková.
Nabízíme školu hrou s prvky Waldorf a Montessori pedagogiky v celoročním kontaktu s přírodou. Aktivity jsou uzpůsobeny aktuálnímu zájmu a potřebám dětí.
Naším cílem jsou šťastné, spokojené a svobodné děti s vlastním názorem.
V provozu jsme od 1.4. 2017, ve všední dny od 7:30 do 16 hodin po celý školní rok. Na léto připravuje letní příměstskou školičku.
Za zakladatele klubu Ing. Michal Kadlec, Bc. Jana Rudová a Zbyněk Ruda