Středisko Javor hlásí: 26. ročník Memoriálu Břeti Hampla

Stejně tak jako každý rok, tak i letos uspořádal 3. chlapecký oddíl v sobotu 11. 2. 2017 střediska Javor Česká Třebová zimní skautské hlídkové závody – Memoriál Břeti Hampla. Letos se konal již 26. ročník. Závody se konaly v okolí chaty U Floriána, kterou zapůjčil Sbor dobrovolných hasičů Parník, kterému tímto děkujeme. Po pátečním vaření polévky, přípravě závodu a značení trati se od sobotního rána začali scházet přihlášení účastníci. Letos se závodu, kromě domácích českotřebovských skautů, zúčastnili skauti z Dolní Dobrouče, Lanškrouna, Chocně, Žamberka a Sezemic. Celkem se sešlo 32 hlídek.
Po registraci a slavnostním nástupu začal vlastní závod. Světlušky a vlčata měli trať v délce asi 3 km značenou fáborky. Skautky a skauti měli určené první stanoviště a pak museli proběhnout všech 10 stanovišť. Po několika letech nás čekalo zimní počasí. Na trati čekalo každou hlídku mnoho náročných úkolů, kde závodníci předvedli své znalosti a dovednosti. Jednotlivá stanoviště zajišťovali členové všech oddílů ze střediska Javor Česká Třebová a také pomocníci z dalších skautských středisek. Všichni si zaslouží velké poděkování. Jednoznačně nejnáročnější stanoviště byl letos hod šipkami do terče, což dělalo většině hlídek velké problémy, dalším náročnějším úkolem bylo u starší kategorie naplánování výletu a s tím spojené nalezení spojů v jízdních řádech.
Některým hlídkám se sice nepodařilo nalézt všechna stanoviště, ale i tak do cíle doběhly, daly si výbornou gulášovou polévku a pak už jen čekaly na vyhlášení výsledků. Po doběhnutí poslední hlídky v každé kategorii se spočítaly výsledky a vyhlásily se 3 nejlepší hlídky.

A kdo že letos vyhrál?
V kategorii světlušek hlídka ze 4. dívčího oddílu Jamamby Moravská Třebová ve složení: Nikola Vavříková, Kateřina Jílková, Alexandra Protivánková, Viktorie Protivánková a Veronika Koblovská.
V kategorii skautek hlídka ze 4. dívčího oddílu Česká Třebová ve složení: Šárka Doležalová, Karolína Jiroušková a Alžběta Bečičková
V kategorii vlčat hlídka 5. oddílu Česká Třebová (doplněná 1 členem z 3. chl. oddílu Česká Třebová) ve složení: Vojtěch Štantejský, Matěj Štantejský, Matěj Holakovský, Samuel Tomeš, Kryštof Chmelař, Karel Kalina
V kategorii skautů hlídka 31. oddílu Lanškroun ve složení Filip Gregora, Jan Hajzler a Martin Říha.
 
Závěrem bychom rádi poděkovali státnímu podniku Lesy České republiky, který umožnil konání akce na pozemcích, které spravuje. A dále také sponzorům: Město Česká Třebová, Mika a.s. Česká Třebová, CZ LOKO, a.s., Česká Třebová, Plastkon product, s. r. o. a rodině Maršálkově, kteří poskytli ceny pro vítěze, popř. pomohli s uspořádáním závodu.
Výsledkové listiny a více fotografií najdete na našich stránkách: http://trojka.e-skaut.cz/

3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová