Městské muzeum Česká Třebová Vás zve na akce pořádané v březnu 2017

Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin
Výstavní budova městského muzea (Klácelova 11, Česká Třebová)
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                            
Je určený zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy 1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 7. března 2017 od 17 hodin, tentokrát na téma Čteme kurent II. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 14. března 2017, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin
V březnu si děti vyzkouší práci pekaře.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Bližší informace podá lektorka semináře  Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určený nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových   i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 21. března 2017 od 17 hodin, tentokrát na téma K větší cti a chvále… I. Barokní architektura a sochařství v Evropě. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 28. března 2017 od 17 hodin, tématem budou Třebovské hospody (2. část).Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: Martin Šebela.
 
Výstava
Výstava Lovecké zbraně východočeských puškařů, jejímž jádrem je putovní výstava Východočeského muzea v Pardubicích, se nezaobírá pouze loveckými zbraněmi pocházejícími z dílen známých i méně známých puškařů z východních Čech. Návštěvníci budou moci nahlédnout do puškařské dílny, případně se nechat unést atmosférou loveckého salonu počátku 20. století. Výstava potrvá do neděle 19. března 2017. Pro školní kolektivy je možné objednat doprovodný program.
 
Naši výborníci
Vernisáž další výstavy – tentokrát s názvem Naši výborníci. Výtvarná zpodobení významných osobností české politiky a kultury 19. a 20. století  – proběhne ve čtvrtek 6. dubna 2017 od 17 hodin.        
 
Výzva
Na letní měsíce připravujeme výstavu s názvem Ano. Svatební obřady v proměnách dvou staletí. V této souvislosti si dovolujeme své příznivce požádat o zapůjčení svatebních šatů, případně dalších předmětů souvisejících se vstupem do manželství z období 19. a 20. století. Ohledně nabídek kontaktujte prosím Hanu Harapat na tel. 736 518 017 nebo na e-mailu muzeum@mmct.cz. Za nabídky předem děkujeme!                                         
 
Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku. https://www.facebook.com/mmctcz