Českotřebovský deník 64/2017 (7/3.)   
Volné sociální byty

Město Česká Třebová podle čl. II Pravidel č. 3 pro pronajímání bytů v majetku Města Česká Třebová pro sociálně potřebné občany a rodiny vyhlašuje k pronájmu  2 volné byty na Semanínské ulici čp. 2089 v České Třebové:  Jde o byty č. 4 a 6 o velikosti 1 +0 (vlastní vytápění) . Žádosti o byt si mohou zájemci vyzvednout na odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Česká Třebová. Vyplněné žádosti se všemi přílohami je nutno předat do podatelny MěÚ nejpozději ve středu 19.04.2017.
V České Třebové dne 6. března 2017   Ing. Jiří Smrčka v. r. vedoucí odboru majetku města
 
Víkend plný skvělé muziky pro všechny generace můžete zažít v Ústí nad Orlicí

V pátek 10.3.2017 Koncert legend – KATAPULT TURBO
Poslední vstupenky online zde https://www.smsticket.cz/vstupenky/6206-katapult-turbo
Nebo v infocentrech: Ústí nad Orlicí/Česká Třebová/Litomyšl/Žamberk/Choceň/Vysoké Mýto/Trafika vinotéka Letohrad ul:Komenského
A v sobotu 11.3.2017 RYBIČKY 48 na svém velkolepém tour Spravní chlapy, support: IMODIUM
Předprodej online zde: https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/rybicky-48-spravni-chlapi-tour-2017-support-imodium-kd-usti-nad-orlici-usti-nad-orlici-1044494  Nebo v infocentrech: Ústí nad Orlicí/Česká Třebová/Litomyšl/Žamberk/Choceň/Vysoké Mýto/Trafika vinotéka Letohrad ul:Komenského
Tak s kým z vás se potkáme o víkendu?                                                                                    ROCKISNOTDEAD TEAM
 

Pronajmu garáž v Lukách. MOBIL 725 648 231


Sociální služby Česká Třebová hledají zdravotní sestru

Domov pro seniory příjme do nepřetržitého provozu všeobecnou zdravotní sestru, režim práce dvanáctihodinový.
Požadavky: platná registrace bez odborného dohledu, flexibilita, dobrý zdravotní stav, samostatnost, organizační schopnosti,  Kontaktní osoba: Dagmar Drvoštěpová vedoucí zdravotního úseku tel.739344576 email:
zdravotni@socialnisluzbyct.cz  Nástup od poloviny dubna 2017.  Plat dle Katalogu prací .
Z Pardubic si ženy FbK Orlicko-Třebovsko vezou pouze 3 body
V neděli 5.4. jsme se s týmem žen vypravily do nedalekých Pardubic. Pro 3 body jsme si dojely v sestavě  Diblíková, Kubištová, Koníčková, Vacková, Hledíková, Foffová, Raisová, Jebousková, Špatenková, Horáčková, Typlová.
V prvním zápase se na lavičku soupeře usadily ženy z týmu Orel Rtyně v Podkrkonoší. Už v 1. patnáctiminutovce jsme se přesvědčily, že Rtyně přijela v dobré formě a bojovné náladě. Skóre před 1. přestávkou bylo vyrovnané 1:1. Ve 22. minutě zápasu soupeř vstřelil 2 rychlé góly. Snažily jsme se vývoj utkání zvrátit, ale vedlo to jen k tomu, že Orel Rtyně navýšil své vedení na 1:4. Ani 15 minut 3. třetiny nám nepomohlo k obratu utkání. Zápas tedy skončil naší prohrou 1:4.
Jedinou branku OT vstřelila Lucie Kubištová, asistovala Kristýna Hledíková. Ve 2. zápase proti SK Spartak Slatiñany jsme už nezaváhaly. V 1. třetině jsme soupeře přehrály 4:0. Druhá třetina byla opět z naší strany nejhorší. Šancí jsme měly více než dost, ale nedokázaly jsme žádnou z nich proměnit. Skóre po druhé třetině se tedy nezměnilo. V poslední patnáctiminutovce jsme se vzpamatovaly a dokázaly skóre navýšit o dalších 7 gólů. Po závěrečné siréně na světelné tabuli svítilo skóre 11:0 v náš prospěch.
Branky: Koníčková (bez asistence), Koníčková (Foffová), Hledíková (Foffová), Jebousková (Špatenková), Hledíková (Kubištová), Špatenková (Typlová), Jebousková (Typlová), Foffová (Kubištová), Hledíková (Koníčková), Jebousková (Špatenková), Raisová (Špatenková). I prohrávat je někdy ku prospěchu a tato prohra byla zasloužená. Střelecky jsme se neprosadily a to nás stálo 3 body. Rády si jedeme zahrát, baví nás to a to je pro nás také to hlavní," okomentovala ligu trenérka Renáta Typlová. Další liga nás čeká 25.3. v Rokytnici v OH.   (By Horáčková Zuzana)
 
Náboženská obec Církve československé husitské srdečně zve všechny spoluobčany na přednášku

Filipíny a Bangladéš očima národního ředitele Papežských misijních děl
ICLic. Mgr. Leoše Halbrštáta

Kdy: Pondělí 27.3.2017 od 17hodin
Kde: Sbor Církve československé husitské v České Třebové   Vstupné dobrovolné
 
Tomáškova a Novákova hudební Skuteč začíná v neděli

Festivalu zapsanému v programu Tvář Pardubického kraje udělil osobní záštitu hejtman kraje Martin Netolický. Čtrnáctý ročník jmenovaného festivalu začíná ve Skutči již tuto neděli, 12. března. V úvodním koncertu v Kulturním klubu Skuteč zazní Dvořákova
Novosvětská a Čajkovského klavírní koncert v provedení orchestru Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a klavíristy Igora Ardaševa.
„Jsem upřímně potěšen, že Pardubický kraj svým významem i finanční podporou přispěje ke konání hudebního projektu, který významnou měrou obohacuje kulturní a společenský život skutečského regionu a jenž si za dobu svého trvání získal velký ohlas mezi diváckou i odbornou veřejností,“ vyjádřil se k udělení záštity hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, který osobně i s několika krajskými radními navštíví nedělní zahajovací koncert.
Tomáškova a Novákova hudební Skuteč je festivalem klasické hudby a spřízněných žánrů. Program tak nabízí široké spektrum možností - koncerty symfonických i komorních těles, operu, operetu a balet, ale i velké hudební projekty na zimním stadionu spojující klasickou hudbu s hudbou populární či filmovou. Oblíbenými koncertními místy zůstávají i kostely ve Skutči, v Luži a v Chrasti. Celkem nabízí program 15 koncertů a představení, a to až do 7. května.
Pozvání k významné události - slavnostnímu uložení ostatku sv. Zdislavy z Křižanova z Lemberka

Událost se uskuteční v kostele sv. Jiří v Radhošti u Vysokého Mýta v neděli 12. března 2017 v 9:30. Hlavním celebrantem bude Mons. Jan Vokál, biskup královéhradecký. Koncelebrantem bude P. Jan Kunert, duchovní správce radhošťské farnosti. Ostatek sv. Zdislavy daroval Řádu z iniciativy velitele Východočeské komendy sv. Zdislavy Vojenského a špitálního řádu sv. Lazara Jeruzalémského Augustina Karla Andrle Sylora Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický.

Cimbál na plese mají v regionu málokde

Pravidelně však na Lidovém plese v České Třebové, kam zajíždí cimbálová muzika Zádruha z Dolních Bojanovic. Aspoň od té doby, kdy se pořádá Lidový ples v Národním domě, předtím býval v sále Na Horách. Inspirací byl velký úspěch úspěch cimbálové kapely na městském plese, který se konal netradičně v prostorách opraveného Kulturního centra a tancovalo se např. i na jevišti. Tehdy hrála cimbálová muzika dole v prostorách výstavní síně.   
Cimbálová kapela vystupuje v Národním domě "nahoře", tedy  v prostorách bowlingu a je zde během plesového večera často  doslova narváno. Spolu s pěticí muzikantů si přichází zapívat  řada tanečních párů a celých společností. Loni přijela např. na ples návštěva senátora V. Lásky s doprovodem a prakticky se od cimbálu ani nehnuli. Je to  specifikum, kteří chtějí pořadatelé Lidového plesu udržet i do dalších let. A příští rok  bude  mít Lidový ples již 50. ročník!
(Fotografie z letošního 49. ročníku Lidového plesu z 18. února pořídil Martin Šebela.)