Českotřebovský deník 85/2017 (26/3)
Nad novou šikanou pod Studenou hůrou lidé kroutí hlavou


Není to dávno, když se kousek odtud u zahrádkářské osady Hliníky stříhala za účasti řady významných osobností páska a nově rekonstruovaná silnice Česká Třebová - Skuhrov se tak slavnostně předávala k používání.  Silnice má opravdu  dobrý povrch, byly řešeny i krajnice a odvod vody ze silničního tělesa. Automobilisté i chataři z oblasti si novou silnici velmi pochvalovali. Nyní, půl roku po slavnostním otevření je silnice masivně překopaná a lidé z přilehlé chatové oblasti nad tím kroutí hlavou.  Pracuje zde opět Skanska, tedy stejný dodavatel jako při rekonstrukci silnice. Více je vidět na fotografiích.  Hledají se důvody, proč se k tak zásadní a razantní úpravě muselo sáhnout, zda to je nedostatek projektu, reklamace či jiný problém. Vždyť to bude stát další nemalé peníze, které zaplatí  jistě ještě Pardubický kraj - je to silnice krajská. A to peněz na silnice nemáme nazbyt.
Připomínám si, že při otevření ředitel SÚS Pardubického kraje  Miroslav Němec ve svém projevu připomněl, že se předává silnice s dobrými parametry, která však ještě vyžádá další zásah nutný pro vybudování průchodu pro živočichy. Ten který údajně díky ochranářům nebylo možné provést současně s výstavbou silnice.  Nevím, snažil jsem se zjistit více, ale asi až dodatečně. Rozhodně jsem si nepředstavoval, že bude nově dokončená silnice opět tak masivně demolována.  V tomto smyslu se vyjadřují i dělníci ze Skansky, kteří zde již asi týden pracují. Takže to reklamace ani nedostatek v projektu zřejmě nebude, i když zde nyní novým výkopem protéká dost vody, vodoteč vedoucí z lokality u bývalého hangáru zde ovšem byla i dříve, na léto úplně vysychá.  Byl jsme včera v sobotu na místě pořídit několik snímků, z nich si lze udělat obrázek o prováděné práci. Objížďka výkopu, vedená po sousedním městském pozemku má být opět pro dokončení práce zrušena a pozemek uveden do původního stavu.
Slavnostní střih pásky se konal v Hliníkách 20. září 2017

Tým Skala Ústí n.O. vítězem CHL  i když to byl nováček soutěže

Jako nováček měl k vítězství trnitou cestu. Začínal ve III. lize a postupně stoupal výš až dokázal dosavadního krále městské hokejové ligy tým Proplast Ústí n.O. vytlačit z jeho prvního místa. Nejlepší českotřebovský tým Flyers skončil až na pátém místě. I z toho je vidět, že CHL už dávno přestala být jen městskou záležitostí. Pomáhá realizovat rekreační sport za dobrých podmínek a současně pomáhá k vyrovnané ekonomice českotřebovského zimního stadionu.  Předání cen a pohárů se konalo v pátek 24/3.