Třetí zápas Kohouti vers. Světlá objektivem Jardy Koníčka

Česká Třebová – Světlá n.S. 8:6 (2:1, 1:2, 5:3)

Branky: 11. Fúzik, 12. Zadina (Škvor, Fink), 25. Fúzik (Hemský), 48. Škvor (Jindřich, Hemský), 50. Fúzik (Jindřich, Fink), 51. Hemský (Kavalír, Škvor), 55. Jindřich, 60. Fúzik – 9. O. Včela, 22. Dolinský, 28. Kubát (Venc), 41. O. Včela (Žák, P. Včela), 44. Jakub Doležal (O. Včela), 60. O. Včela (P. Včela).

Rozhodčí: Prchal, Barek – Padevět, Schaffer. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Oslabení: 0:1. Diváků: 924. Nejlepší hráči: Fúzik, Jindřich – O. Včela. Stav série: 1:2.

Česká Třebová: Nimmerrichter - Škvor, Šimončič, Lesák, Vondráček, Fink, Boruch – Hemský, Kavalír, Zadina – Fúzik, Jindřich, Schejbal – Zítka, Stehno, Pejcha.

Světlá: Koubský – O. Včela, Svoboda, Šíma, Kořínek, Fibikar, Špatenka – Žák, P. Včela, R. Křišťan – Blažek, Dolinský, Jakub Doležal – Jaroslav Doležal (2. Venc), Kubát, Štros.

Ve třetím finálovém utkání se Kohoutům podařilo to, o co marně usilovali v předcházejících dvou střetnutích. Hokejisté České Třebové odvrátili první mečbol soupeře a jejich naděje stále žijí. V domácím táboře bylo pochopitelně veselo.

Jan Lustyk, generální ředitel Rieter CZ:
„Hráčům jsem bezprostředně po utkání poděkoval v kabině. Předvedli výborný výkon a především neskutečný obrat. Nastřílet Světlé za stavu 3:5 ve třetí třetině pět branek, to se tedy často nevidí. Věřím, že Kohouti neřekli poslední slovo.“
 Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Přiznám se bez mučení, za stavu 3:5 ve mně byla malá dušička. Za grandiózní obrat mají hráči můj obdiv a samozřejmě poděkování. To patří i divákům, kteří svému týmu pomohli k prvnímu a důležitému finálového vítězství.“
Václav Lesák, obránce a kapitán Kohoutů:
„Předvedli jsme úžasný a přiznejme si, možná trochu nečekaný obrat. Psychicky nám tahle výhra může jen pomoci.“
Jakub Fúzik, útočník Kohoutů:
„Zápas jsme poctivě vybojovali, úžasní byli diváci. Pochopitelně mám radost z toho, že jsem dal čtyři góly, ale důležité je, že pomohly k našemu vítězství. Ve Světlé se budeme rvát o pátý zápas, který bychom hráli opět doma.“
Kamil Nimmerrichter, brankář Kohoutů:
„Hokej se musel divákům líbit, hrálo se ve velkém tempu. Pro brankáře to nebyl jednoduchý zápas, obě mužstva si vytvořila poměrně hodně šancí. Musíme se vyvarovat fatálních chyb v e vlastním obranném pásmu, potom můžeme uspět i na ledě soupeře.“
Z pozice předsedy krajského svazu ledního hokeje Parduického kraje se nedělního zápasu zúčastnil Vladimír MARTINEC, současně jeden z nejlepších československých hokejistů. V případě třetího vítězství Světlé nad Sázavou by právě on dekoroval vítěze krajské ligy. Slavnostní ceremoniál se minimálně do středy 22. března odkládá.
„Diváci se přesvědčili o tom, jak krásný sport je lední hokej. Myslím si, že v České Třebové viděli fanoušci obou týmů krásný a dramatický zápas.. Tým České Třebové předvedl parádní obrat, to se často nevidí. Líbila se mi hra obou mužstev, divácká kulisa a celková atmosféra zápasu,“  komentoval spokojený Vladimír Martinec.