Z diskuzního fóra obce Semanín - 1. srpen 2013


Od: Jan Smola Datum: 1.8.2013 12:21:56  Předmět: dotaz na paní starostku

Nikoho jsem neděsil pouze jsem chtěl vědět jaké stanovisko k tomuto problému zaujala obec. Protože jsem přesvědčen, že to určitě zajímá i ostatní občany zvolil jsem tuto formu dotazu. Stejně jsem v roce 2011 upozorňoval na problém s Metransem a kamiony. Na můj příspěvek nikdo nereagoval a na veřejném zasedání jsi to smetla ze stolu s tím, že na Metransu slíbili, že tady kamióny jezdit nebudou. Jaká je situace dnes víme všichni (nebo alespoň ti co bydlí u silnice).
Proto se dotazuji znovu.
Jedná obec s Pardubickým krajem o možné realizaci plánovaného obchvatu Semanína?
Připravuje se současně s projektem na rekonstrukci silnice III tř. přes Semanín také projekt na chodník?
Jedná obec s městem Česká Třebová o tom jakým způsobem bude řešit dopravu ze stále se rozvíjející průmyslové zóny u Semanína?
Nechtěl bych být zase nařčen z toho, že děsím občany ale mám silný pocit, že rekonstrukce silnice přes Semanín byla pojata jako jednoduché vyřešení problému se stále narůstající dopravou z této oblasti. Přitom tato rekonstrukce, obzvlášť pokud se zároveň s ní nebudou řešit i chodníky, nepřináší občanům Semanína žádné řešení. Spíše naopak, nový povrch bude lákat ještě více řidičů, aby k cestě do Litomyšle nebo na Opatov využili právě tuto silnici a navíc bude kvalitnější silnice lákat řidiče k ještě rychlejší jízdě po obci.