Městské muzeum Vás zve na akce pořádané v dubnu 2017

Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin
Výstavní budova městského muzea (Klácelova 11, Česká Třebová)
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce  Je určený zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy 1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 4. dubna 2017 od 17 hodin, tentokrát na téma Čteme kurent III. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 11. dubna 2017, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin
V dubnu si děti vyzkouší práci malérečky. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Bližší informace podá lektorka semináře  Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určený nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových   i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 18. dubna 2017 od 17 hodin, na téma Kult sv. Jana Nepomuckého a východočeská barokní zbožnost promluví Mgr. Pavel Panoch, Ph.D., Ústav historických věd Univerzity Pardubice
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 25. dubna 2017 od 17 hodin, tématem budou Třebovské mlýnyCena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Martin Šebela.
 
Vernisáž výstavy
Vernisáž výstavy s názvem Naši výborníci. Výtvarné zpodobení významných osobností  proběhne ve čtvrtek 6. dubna 2017 od 17 hodin. Výstava potrvá do neděle 28. května 2017. Pro školní kolektivy je možné objednat doprovodný program.
Program (nejen) pro rodiny s dětmi Sobota v muzeu proběhne 13. května 2017 od 15 do 16 hodin.
 
Výzva
Na letní měsíce připravujeme výstavu s názvem Ano. Svatební obřady v proměnách dvou staletí. V této souvislosti si dovolujeme své příznivce požádat o zapůjčení svatebních šatů, případně dalších předmětů souvisejících se vstupem do manželství z období 19. a 20. století. Ohledně nabídek kontaktujte prosím Hanu Harapat na tel. 736 518 017 nebo na e-mailu muzeum@mmct.cz. Za nabídky předem děkujeme! 
 
Otvírací doba muzea během Velikonoc
Během velikonočních svátků se otvírací doba muzea nijak nemění, tj. otevřeno bude v pátek 14. dubna, v sobotu 15. dubna a v neděli 16. dubna od 8 do 18 hodin, v pondělí 17. dubna bude zavřeno.
 
Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku  https://www.facebook.com/mmctcz