Kynologické centrum Javorka

Zimní sezona 2017


I když závodní sezona ještě zcela nezačala, naši psovodi mají za sebou po 2 měsících již pěknou řádku úspěchů. Z únorového závodu ve Svitavách si Šárka a Eliška Filipiovi přivezly krásné druhé a třetí místo.
V neděli 19.února následovala velmi zajímavá mezinárodní soutěž v indoor hale RSDS ve slovenském Pezinku u Bratislavy, kam byla Iveta Skalická, společně s rakouským kolegou Christianem Steinlechnerem ( s kterým již dvakrát posuzovala i MČR Obedience), delegována do funkce rozhodčí. Využila zároveň možnost startovat v jeho kategorii a s Indianem, i po dlouhé zimní pauze a mezi silnou konkurencí, získala krásné 3.místo a ohodnocení Výborná. Závod byl opravdu velmi náročný, posuzování končilo až před půlnocí.
Velký úspěch jsme měli o týden později na tradiční Soutěži družstev v Uničově. Díky sčítání bodů jednotlivých dvojic je o napětí postaráno až do úplného závěru. Letos zde startovaly hned 4 týmy z Javorky. Naši nejmladší – Karolína Hyláková s Indym a Eliška Filipiová s Baronem obhájili loňské vítězství. Do první poloviny startovního pole se probojovala i Iva Fikejzová s Rendym a Zuzka Vobořilová s Binklym.
Neméně dobře se nám dařilo i na výstavním „molu“. Jan Čech se šibou Ichiko Prima Nova získal tituly Národní vítěz, Český šampion a Slovenský šampion. Stejně dobře se dařilo i Hance Langrové s NSDRT Heavenlym Rangers, kteří získali rovněž tituly Národní vítěz, Český a Slovenský šampion a splnili podmínky pro zadání titulu Grandšampion.
Na závěr zimní sezony nás pak velmi potěšilo i ocenění Karolínky Hylákové v rámci vyhlášení nejlepších sportovců roku 2016, a to již potřetí, za její celoroční výsledky v reprezentaci.
Našim sportovcům z Kynologie Javorka přejeme stejně úspěšné starty i v následujících měsících. Výbor ZKO Javorka