Finále krajské hokejové ligy:  Kohouti versus Světlá

Ve finále krajské hokejové ligy čeká českotřebovské Kohouty vloni poražený finalista, tým HC Světlá nad Sázavou. První zápas se hraje v neděli 12. března od 17 hodin v České Třebové.
Zatímco Kohoutům stačily k postupu čtyři semifinálové zápasy s Chrudimí, o druhém postupujícím se rozhodovalo mezi Moravskou Třebovou a Světlou nad Sázavou až v pátém střetnutí. Hrálo se ve čtvrtek 9. března v Moravské Třebové, kde domácí Slovan trochu překvapivě podlehl Světlé 1:3.
„Moravská Třebová vyhrála první dva zápasy a už se viděla ve finále, ale stalo se, co čekal málokdo. Hokejisté Světlé dokázali vyhrát další tři duely, což není vůbec jednoduché, a na ledě loňského vítěze celé soutěže se zaslouženě radovali z postupu“ , říká manažer Kohoutů Vladimír Vaněk.
Kohouti, jako vítěz základní části krajské ligy, budou začínat doma a také v případném pátém střetnutí by měli výhodu vlastního ledu. „Moravská Třebová by asi byla z hlediska diváckého zájmu, myslím ze strany soupeře, výhodnější, ale soupeře si vybírat nemůžeme. Rád bych požádal naše fanoušky, aby v neděli 12. března přišli svůj tým povzbudit. Přál bych si, abychom překonali rekord letošní sezony z pátého čtvrtfinálového utkání s béčkem Havlíčkova Brodu, na který se přišlo podívat 851 diváků“ , připomíná manažer Vaněk.

Vzhledem k tomu, že Světlá nad Sázavou patří do kraje Vysočina, je tak HC Kohouti Česká Třebová se tak stal přeborníkem Pardubického kraje již jako finalista Krajské hokejové ligy.  Spokojit se s pozicí fibalisty se tým jistě nemíní. Finálovou sérii chtějí Kohouti určitě vyhrát.  Bylo by to logické zakončení letošního úspěšného ročníku soutěže.