První závod MMČR juniorů v motokrosu                        

Včera ,25.03.2017, se v horažďovickém motokrosovému areálu "Svaté Pole" uskutečnil za krásného, ale chladného počasí první závod juniorského Mezinárodního Mistrovství ČR v motokrosu. Jezdce přivítala kvalitně upravená trať, avšak vzhledem k rozsahu takovéto akce s velmi špatným zázemím pro jezdce a jejich týmy. S netrpělivostí jsme očekávali první trénink a hlavně kvalifikaci do závodu, která měla naznačit, jak si po zimní přestávce a s novou motorkou povede náš jezdec Denis Dvořák a jeho tým DD Racing.
Nabitá konkurence a kompletní juniorská špička slibovala velmi kvalitní závody a tvrdé souboje na trati. Kvalifikace naplnila naše očekávání a Denis se probojoval na šesté místo z celkem dvaatřiceti jezdců. Pak již následovala první jízda. Tradičně spíše průměrný start do závodu znamenal po prvním kole propad na třinácté místo, které však skvělým výkonem postupně vylepšoval až na výbornou šestou pozici v cíli.
Start do druhé jízdy se Denisovi povedl a od  začátku se pohyboval v první desítce. Kolem poloviny závodu byl již na sedmé pozici a sváděl boj se Slovákem P. Repčákem který jezdil jako šestý. Tento vzájemný souboj vedl až k lehkému pádu obou jezdců, který však vzhledem k náskoku neměl vliv na pořadí. Sedmé místo v cíli bylo skvělým zakončením náročného dne. Součet bodů z obou jízd znamenal šestou pozici v konečném pořadí mistrovství a páté místo mu při stejném bodovém součtu uniklo jen tím, že jeho soupeř byl ve druhé jízdě před ním.
Skvělý začátek sezony. Gratulujeme.       V. a M. Peterkovi