MMČR v motokrosu v Dalečíně

Jak jsme již avizovali minulý týden, jelo se tuto neděli v Dalečíně MMČR v motokrosu. Této prestižní akce se zúčastnil i třebovský jezdec Denis Dvořák a jeho tým DD Racing. Za chladného počasí s občasným sněžením předváděla na Vysočině své umění celá motokrosová špička v obou kategoriích MX1 a MX2. Startovní listina se doslova hemžila jmény, která vídáme na startech nejen u nás v ČR, ale i v závodech evropských a světových. Celý Denisův tým očekával, jak v této těžké konkurenci obstojí.
Jedenácté místo z dvaačtyřiceti startujích do kvalifikace třídy MX2 bylo nad naše očekávání. Přesto jsme zůstávali nohama na zemi, protože v závodě bývá vše jinak.
Start do první jízdy byl vydařený, šestá pozice před nájezdem do první zatáčky slibovala napínavý závod. Bohužel, na jejím výjezdu přišel pád a propad až na třicáté páté místo. V následujícím kole přišel další lehký pád po kontaktu s jedním ze soupeřů. V tak těžké konkurenci jsme již nepočítali se slušným umístěním. Naštěstí měl Denis na věc jiný názor. Neuvěřitelně dravou jízdou se postupně propracovával polem jezdců a po třicetipěti minutách + 2 kolech projel cílem na fantastické čtrnácté pozici. Nezbývalo nám, než před jeho bojovností smeknout. Nevypustit ztracený závod v takovéto konkurenci vyžaduje opravdu silnou osobnost a velkou vůli vydat ze sebe všechno.
Také start do druhé jízdy vyšel našemu jezdci parádně a od samého začátku se pohyboval kolem čtrnáctého místa. Tentokrát se vyvaroval pádů a po skvělých soubojích, okomentovaných i hlasatelem, dojel na, před závody nemyslitelném, desátém místě!! GRATULUJEME!!
Znovu musíme vyzdvihnout vůli, se kterou se Denis pouštěl do jízd s mnohem zkušenějšími a vesměs staršími závodníky. Děkujeme za krásný zážitek. Příští týden se jede MMČR juniorů v severočeské Krásné Lípě a po dnešním vystoupení se již nemůžeme dočkat.
V. a M. Peterkovi