Stanislav Fišar-významné životní jubileum                      

Do řad známých sportovců, kteří v letošním roce oslaví významné životní jubileum, a to 90 let, se řadí v měsíci dubnu Stanislav Fišar, kterého jeho generace znala především jako trenéra hokeje.
Pro Standu Fišara byl hokej skutečně sportem číslo jedna. S hokejem začínal ve 13 letech jako dorostenec v tehdejším Sokole Parník na kluzišti za parnickou školou. Odtud přešel do parnického SK v době, kdy prim v družstvu hrál výborný bruslař a technik Karel Kostýlek. Po celou dobu své hokejové kariéry hrál v obraně, kde svým přehledem a klidem patřil mezi opory mužstva, které si po dlouhá léta udržovalo vysokou výkonost. Hokej na Parníku patřil mezi  nejlepší v kraji, až teprve později se tato situace měnila ve prospěch těch měst, kde vznikaly zimní stadióny.
Standa Fišar hrál hokej do svých 35 let, kdy už byl také trenérem II. třídy a začal se věnovat  výchově nové hráčské generace. Onemocnění páteře ho vyřadilo z aktivní sportovní činnosti a na čas i z trenérské práce. Po překonání zdravotních problémů jsme mohli Standu opět vídat na hráčské lavičce v roli dirigenta hokejového družstva, které chce i přes nepříznivé podmínky dohnat promarněná léta a navázat na dobrou tradici dřívějších let.
Nebyl však jen hokejistou. Po několik let hájil branku fotbalového mužstva SK Parník, v DTJ Parník hrál házenou, zkusil to i s atletikou a po mnoho let hrál závodně volejbal. K tomuto sportu přivedl oba své syny, Stanislava a Jiřího, kteří se podíleli na vzestupu volejbalu v Č. Třebové, jako hráči A družstva v 70. letech byli účastníky kvalifikace o 1. ligu, tak jako nepostradatelní parťáci při budování volejbalového areálu Na Skále, kde jsou nepostradatelní jako trenéři a funkcionáři do dnešních dnů.
Stanislav Fišar je typem rozvážného člověka, který se na hřišti nedal nikdy strhnout k záludnostem nebo nečestnému boji. Své bohaté sportovní zkušenosti předával poctivě svým svěřencům a jim také vštěpoval smysl pro fair play, tak jak sám byl zvyklý vystupovat na sportovním kolbišti. V roce 2006 se účastnil sletu ve skladbě Stará garda. V roce 2008 získal ocenění  Města Česká Třebová, českotřebovský kohout.
Standovi přejeme, aby mu do dalších let sloužilo co nejvíce zdraví natolik, aby se mohl zúčastňovat akcí parnických Sokolů a aby mohl mít radost ze sportovních aktivit a nadšení svých synů, vnuků a vnuček a pravnuků a pravnuček.
                                                                                                         Za T. J. Sokol Česká Třebová-Michal Kadlec, starosta